Naslovna Izdvajamo SRAMOTA: Dejo Savićević i njegova ekipa iz DPS-a nisu dali nijednu kartu...

SRAMOTA: Dejo Savićević i njegova ekipa iz DPS-a nisu dali nijednu kartu za navijače Srbije!

0

Fudbalski savez Crne Gore nije obezbijedio Fudbalskom savezu Srbije niti jednu ulaznicu za srpske navijače za večerašnju utakmicu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo između Crne Gore i Srbije, saznaje BORBA.

Za razliku od prethodne utakmice Pod Goricom u Ligi Nacija  2018. godine, fudbaleri Srbije neće imati organizovanu podršku svojih fanova.

Fudbalski savez Crne Gore je bio u obavezi, prema propisima UEFA-e, da obezbijedi navijačima Srbije pet odsto kapaciteta na stadionu Pod Goricom, što na kraju nisu učinili iz političkih razloga.

Prekršivši propise, očito je organizator meča -FSCG odlučio da homogenizuje naciju na večerašnjem fudbalskom meču sa Srbijom i gostima priredi pravu neprijateljsku atmosferu po ugledu na neke druge susjedne države.

Podsjetimo, 11. oktobra 2018. na meču Lige nacije Srbija je imala organizovanu podršku navijača i taj meč je protekao bez ijednog incidenta, tako da bi eventualno pravdanje ovakvog poteza FSCG-a pozivanjem na bezbjednosni faktor bilo izlišno.

Takođe, valja podsjetiti da je Fudbalski savez Srbije na meču koji se u sklopu istog takmičenja odigrao mjesec dana kasnije na stadionu Rajko Mitić u Beogradu obezbijedio propisani kontigent navijačima Crne Gore.

Međutim, jasno je da se iza odluke DPS-ovog najamnika na čelu FSCG-a Dejana Savićevića kriju politički motivi i da se iza svega krije jasna partijska direktiva. Savićevićevo druženje sa selektorom Srbije Draganom Stojkovićem i bodrenje srpske reprezentacije u Kataru služilo je kao privid dobrih odnosa između dva saveza i dvije države.

Danas, kada je na djelu trebalo pokazati da su odnosi dvije države relaksirani, Savićević i DPS-ova ekipa na radu u FSCG-u su se poslužili starim DPS-ovim diskriminatornim potezima, u želji da večeras prikažu Crnu Goru kao jednu homogenu cjelinu koja čvrsto stoji uz nacionalnu fudbalsku selekciju.

U svakom slučaju, ne treba sumnjati da će Srbija kraj malih ekrana imati veliku podršku srpskog naroda u Crnoj Gori, što su pokazali jučerašnji dočeci srpskim fudbalerima ispred podgoričkog aerodroma i hotela u kojem su odjseli Tadić, Mitrović i družina.

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Zapratite nas i na Youtube