24.7 C
Banja Luka

SRBI PALI SA MILION EVRA OD DROGE! VOĐA OVOG KLANA „JAK IGRAČ“ IZ SRBIJE: Uhapšeni kad su novac nosili iz Norveške!

Sumnja se da je banda duže vreme prodavala velike količine kokaina u Oslu.

Petorica Srba iz Norveške, za koje se sumnja da su povezani sa jakom srpskom kriminalnom grupom, optužena su za organizovani šverc kokaina!

Sumnja se da je vođa ovog klana „jak igrač“ iz Srbije, zbog čega Norvežani nameravaju da traže pomoć i od naše policije u njegovom hapšenju!

Petorica muškaraca uhapšena su krajem avgusta ove godine u Norveškoj, posle dužeg praćenja i prismotre, prenose tamošnji mediji.

Sumnja se da je grupa već duže vreme prodavala ogromne količine narkotika u Oslu. Policija je odlučila da ih uhapsi onog trenutka kada je oko milion evra, stečen od prodaje kokaina, trebalo da izađe iz zemlje.

– Policija je udarila na ovu bandu kada je posumnjala da će pokušati da prljav novac iznesu iz Norveške. Na jednoj benzinskoj stanici zaustavljen je kamion u kojem je pronađeno oko 9,4 miliona norveških kruna. Nakon toga istražitelji su došli i do 1,2 kilograma kokaina koji je bio uskladišten u stanu u naselju Bjolsen u Oslu, dok je još novca pronađeno u još tri stana u Oslu – navode norveški mediji i dodaju da se sumnja da pronađena droga potiče od ilegalnog uvoza 26 kilograma kokaina koji je zaplenjen krajem marta u uspešnoj akciji u Norveškoj.

Petorica uhapšenih se terete za prodaju droge i povezanost sa kriminalnom grupom sa Balkana. Sumnja se da je glavni mozak operacije naš čovek koji se baškari u Srbiji.

– Inspektori veruju da su Srbi u Oslu bili u komunikaciji s muškarcem iz Srbije za kojeg se sumnja da je organizator grupe. Inspektori navode da postoje brojne istrage koje treba sprovesti u matičnoj zemlji optuženih Srbiji, ali i u drugim državama u kojima ordiniraju – navodi portal norwaytoday.info.

Zasad nije poznat identitet uhapšene petorke, kao ni njihovog organizatora za kojim tragaju norveške vlasti.

Švedski kum

Srpsko podzemlje još šezdesetih godina je počelo da se širi po Skandinaviji. Kao nezvanični bos srpske mafije u Švedskoj navodi se Milan Ševo.

Pre dve godine, 19. avgusta 2019, u Stokholmu je ubijen kriminalac Saša Todorović (55) zvani Trta. Mediji su izveštavali da se kao motiv spominje njegov sukob sa Ševom.

Latest news
- Advertisement -spot_img
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here