Naslovna Izdvajamo SRBIJA DOČEKALA HEROINE: Narod ovacijama pozdravio odbojkašice

SRBIJA DOČEKALA HEROINE: Narod ovacijama pozdravio odbojkašice

0

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije je na Svetskom prvenstvu u Holandiji drugi put zaredom osvojila titulu svetskog šampiona, ovog puta pobedom nad Brazilkama u tri seta.

Za srpske odbojkašice, koje su odbranile titulu svetskih šampionki, od 20 časova je organizovan svečani doček ispred gradske skupštine, a nekoliko hiljada ljudi je već kod čuvenog balkona.

Muzički program dočeka počeo je u 19.15 časova na platou ispred Starog dvora, a zlatne odbojkašice Srbije trebalo bi da izađu na balkon Gradske skupštine u 20 časova.

Odbojkašice će u Starom dvoru dočekati gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić, predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević i ministar omladine i sporta Vanja Udovičić.

20:15 Odbojkašice izašle na balkon

Spiker najpre predstavlja sastav stručnog štaba na čelu sa selektorom Danijeleom Santarelijem.

Slede zlatne odbojkašice: Jovana Stevanović, Bianka Buša, Sara Lozo, Mina Popović, Brankica Mihajlović, Bojana Milenković, Katarina Lazović, Maja Aleksić, Ana Bjelica, Slađana Mirković, Aleksandra Jegdić, Teodora Pušić, Bojana Drča i kapiten Tijana Bošković.

Tijana Bošković, MVP SP:

„Svaki dan smo osećale jaku podršku. Za nas je uvek bila i biće velika čast da igramo za našu zemlju. Čvrsto verujem da se vidimo sledeće godine na istom mestu i istim povodom.

Danijele Santareli, selektor:

„Dobro veče (na srpskom). Vratiću se sledeće godine i tada ću da pričam srpski. Znao sam da je ovaj nacionalni tim neverovatan, da su devojke neverovatne. Hvala mom stručnom štabu, koji je radio neverovatan posao. Stručni štab je zajedno sa mnom razmišljao o taktici, napravili smo fantastičnu sinergiju.“

Jovana Stevanović:

„Dobro veče, Srbijo. Često nas pitaju koja je tajna vašeg uspeha. Vi ste naša tajna uspeha. Vaša ljubav i vaša podrška. Hvala vam, Srbijo“

Bojana Drča, najbolji tehničar SP:

„Teže mi je bilo da igram finale SP, nego da pričam pred vama. Hvala vam za neizmernu ljubav, podršku. Ovo zlato je vaše i hvala vam još jednom na svemu“

Teodora Pušić, najbolji libero SP:

„Dobro veče, Beograde, dobro veče svima. Hvala vam što ste došli večeras da sa nama proslavite svetsko zlato, drugo po redu. Hvala vam na podršci, navijanju, lepim porukama. Ovih 12 pobeda tu su zbog vas. Moram da pozdravim baku i deku koji su došli iz Užica da budu sa nama“

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Zapratite nas i na Youtube