Naslovna Najnovije Srbija donira 10.000 vakcina Sarajevu

Srbija donira 10.000 vakcina Sarajevu

0

BEOGRAD – Ana Brnabić, premijer Srbije, rekla je da je Vlada ove zemlje donijela odluku da Sarajevu donira 10.000 vakcina.

Ona je, na konferenciji za štampu, kazala da će te vakcine biti upućene večeras ili sutra sa ciljem pomoći susedima i prijateljima.

„Koliko bude moguće i u budućnosti ćemo pokazati solidarnost, jer ćemo jedinoi mi biti sigurni, ako je ceo region bezbedan“, istakla je ona.

Na pitanje nemačke televizije RTL zašto je Srbija zaustavila vakcinaciju stranaca Brnabić je kazala da je trenutno vakcinacija fokusirana na građane Srbije.

Na dodatno pitanje kako je Srbija dobila među prvima vakcine Biontek-Fajzer ona je podsjetila da je Srbija bila među prvima koja je sa tom kompanijom potpisala ugovor.

„Bili smo među prvima koji su verovali u tu vakcinu i koji su potpisali sporazum“, kazala je Brnabić podsjetivši da je Srbija bila druga zemlja u Evropi koja je dobila tu vakcinu, da je prva bila Velika Britanija.

Istakla je da je Fajzer-Biontek percipiran kao predvidljivi partner, koji kontunuirano isporučuje vakcine, ranije ponedeljkom, sada utorkom.

Naglasila je da ta kompanija ispunjava svoje ugovorne obaveze. Podvukla je da je upravo sa Fajzerovom vakcinom počela vakcinacija građana.

 

Tanjug

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube