Naslovna Najnovije Srbija gradi fabriku vakcina Sinofarm

Srbija gradi fabriku vakcina Sinofarm

0

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da će u Srbiji biti izgrađena fabrika za Sinofarmove vakcine.

– Od 15. oktobra imaćemo velike količine vakcina za nas i čitav region. Mi ćemo morati, makar po cijeni koštanja da damo regionu – rekao je Vučić, navodeći da će fabrika biti građena u saradnji sa Ujedinjenim Arapskim Emiratima i Kinezima.

Vučić je rekao da će se prvo pakovati „sinofarm“ vakcina, a onda će kompletnu tečnost praviti u Srbiji, prenose beogradski mediji.

– Srbija proizvodi dvije vakcine. To znači zdravlje ljudi, to je jedan od četiri stuba. Zdravlje, ekonomija, vojska. To daje Srbiji ogromnu snagu i u regionu. Mi ćemo moći da pomažemo i prijateljima u Africi – rekao je Vučić.

Vučić je rekao da po novim informacijama, u Srbiji većina stanovništva ima britanski soj virusa, te je opet zamolio ljude da se vakcinišu.

Predsjednik Srbije boravi u posjeti Ujedinjenim Arapskim Emiratima gdje je imao niz sastanaka, između ostalih i sa šeikom Mohamedom bin Zajedom.

Iz Abu Dabija predsjednik Srbije odlazi u Bahrein, prvu zvaničnu posjetu toj bogatoj zalivskoj zemlji gdje će se sastati sa kraljem Hamadom bin Isa el Kalifom, sa kojim će razgovarati o političkoj i ekonomskoj saradnji, investicijama i saradnji u oblasti poljoprivrede.

 

(Srna)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube

BONUS VIDEO: