Naslovna Politika Srebrenica: Mladen Grujičić se ograđuje, ali neće da kaže odgovornog

Srebrenica: Mladen Grujičić se ograđuje, ali neće da kaže odgovornog

Nakon izbora Ćamila Durakovića za predsjednika skupštine Srebrenice oglasio se načelnik Mladen Grujičić, ograđujući se od njegovog izbora, ali ne navodeći ime glavnog i odgovornog – Milorada Dodika.

Načelnik opštine Srebrenica koji je bio zajednički kandidat svih srpskih stranaka se danas oglasio saopštenjem za javnost u kojem navodi:

“Kao odgovoran političar želim da se javno ogradim od jučerašnjih dešavanja na sjednici Skupštine opštine Srebrenica i izbora Ćamila Durakovića za predsjednika Skupštine opštine.
Smatram da je ovaj prijedlog loš za sveukupnu političku klimu u Srebrenici i da neće ništa dobro donijeti.
Čovjek koji je odgovoran za destabilizaciju naše opštine i stvaranje jaza između građana iz oba naroda, manipulator koji je svojim zalaganjem doprineo da iz reda njegovog naroda izgube najmanje tri odbornika ne smije nositi ovu ogromnu funkciju i voditi lokalni parlament.
Želim naglasiti da odgovornost moraju preuzeti oni koji su dali glas za ovaj prijedlog, a prije svega Srbi. Ovo je šamar meni kao načelniku, svim građanima Srebrenice, odbornicima koji nisu podlegli pritiscima i ucjenama, a posebno Srpskom narodu.
Pozivam one koji odlučuju u našoj Skupštini da preispitaju ovaj prijedlog i da na čelo Skupštine postave osobu koja će raditi u interesu svih građana i na ekonomskom prosperitetu naše opštine.
Ćamil Duraković nije ta osoba i pokazao je to više puta u svojim istupima.”

Milorad Dodik i Bakir Izetbegović su potpisali sporazum za podjelu vlasti u Srebrenici i time izigrali sve svoje koalicione partnere, ali i zajedničkog kandidata Mladena Grujičića koji je zahvaljujući toj podršci pobjedio na izborima za načelnika opštine.

ISTOK