Naslovna Izdvajamo Srebrni momci su stigli kući! Nekoliko stotina navijača ih dočekalo na aerodromu...

Srebrni momci su stigli kući! Nekoliko stotina navijača ih dočekalo na aerodromu (VIDEO)

0

Srpski košarkaši doputovali sa Filipina

Posle skoro 14 sati putovanja i pređenih skoro 10.000 kilometara, večeras je prvi put u istoriji našeg vazduhoplovstva realizovan direktan let iz Manile za Beograd.

A u njemu posebne face. Omiljena lica Srbije u prethodne tri nedelje. Čarter letom sa Filipina, srebrni srpski košarkaši su se večeras nešto pre ponoći vratili kući.

Na aerodromu Nikola Tesla ih je dočekalo nekoliko stotina navijača i najvernijih fanova kojima su ulepšali ovo leto. Zastave, transparenti, pesma… Skandiranja „MVP“ i povici „Ole“ i za zbunjene sa ostalih letova kojima ništa nije bilo jasno.

Među prvima sa leta iz Manile izašao naš zlatni basketaš Strahinja Stojačić koji je prisustvovao finalu u Manili i pozdravljen je od strane navijača, a posebna skandiranja je dobio Sport Klubov komentator Darko Plavšić koji je odradio sjajan posao u prenosima. Aplauzi su nizali za članove srpske ekspedicije, a onda su izašli igrači.

Prvi, naravno, kapiten Bogdan Bogdanović na opšte oduševljenje mase, za njim i ostali: Milutinov, Avramović, Petrušev, Davidovac, Ristić, Jovići i ostali… Boriša Simanić nije bio sa njima jer je odmah direktno sa piste transportovan posebnim sanitetom.

Nizala su se skandiranja našim momcima. Među prvima Marku Guduriću, pa onda omiljenom srpskom „lopovu“ Aleksi Avramoviću i onda možda i najglasnije: „Jedan je Bogdan kapiten!“.

A u prvim redovima su bili i porodice i prijatelji naših članova naše reprezentacije. Pali su toliko čekani zagrljaji, poljupci, osmesi… Potpisivali su naš asovi augorame, ljubazno se fotografisali sa navijačima koji su ih strpljivo čekali i svi su poželeli da se mnogo veća žurka nastavi na dobro poznatom mestu.

„Izađite na balkone, pozdravite šampione“, grmeli su navijači.

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Zapratite nas i na Youtube