Naslovna Najnovije Srpski dobrovoljci na borbenoj obuci u Zaporožju: Došli smo da učimo od...

Srpski dobrovoljci na borbenoj obuci u Zaporožju: Došli smo da učimo od naše braće Rusa

0

Dobrovoljci koji pristižu iz Srbije počeli su borbenu obuku u regiji Zaporožja u sastavu dobrovoljačkog bataljona Sudoplatov, prenosi ruska agencija RIA Novosti.

Zajedno sa borcima iz Rusije, srpski dobrovoljci učestvuju u borbenim vježbama na jednom od poligona u Zaporoškoj regiji kako bi se spremili za borbena dejstva protiv Ukrajinaca.

„Došli smo podržati braću Ruse, jer se dobro sjećamo događaja koji su se dogodili u Jugoslaviji 90-ih. Sjećamo se nepravde koju je NATO pokazao prema Srbiji, te situacije na Kosovu. Stoga smo došli podržati ruski narod u njihovu poštenu borbu“, rekao je za RIA Novosti jedan od srpskih dobrovoljaca pod nadimkom „Dunav“.Ističe kako je srpski narod upoznat sa dešavanjima u ratu u Ukrajini te da većina građana Srbije prati šta se dešava.

„Ukrajinci su naša braća Slaveni, ali, nažalost, oni su okupirani i zapravo su oružje u rukama Zapada protiv Rusije“, dodaje srpski dobrovoljac.

Drugi srpski dobrovoljac „Sava“ je kazao kako u dobrovoljačkom bataljonu postoji bratski odnos sa „ruskim drugovima“ te da postoji „potpuno međusobno razumijevanje i jedinstvo u stavovima“.

„Sada nam je glavni cilj da budemo uz našu rusku braću, da učimo, treniramo i učimo iz iskustva naše braće. Bit ćemo ovdje do kraja rata. Onoliko koliko je potrebno do pobjede“, poručio je „Sava“.

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Zapratite nas i na Youtube