Naslovna Najnovije Šta je Kremlj poručio NATO-u snimcima Madrida, Pentagona i Bele kuće, Londona,...

Šta je Kremlj poručio NATO-u snimcima Madrida, Pentagona i Bele kuće, Londona, Pariza, Berlina i Brisela?

0
Ruska državna svemirska agencija Roskosmos objavila je danas satelitske snimke Madrida, Pentagona i Bele kuće u Vašingtonu, Londona, Pariza, Berlina i Brisela, sa koordinatama lokacija na kojima se nalaze, kako je navedeno, centri odlučivanja koji podržavaju ukrajinske nacionaliste.

O tome je izvestila ruska agencija RIA Novosti, navodeći da je snimke Roskosmosa sačinio satelit „Resurs-P“. Objavljeni su uoči samita NATO u Madridu, koji se održava od danas do četvrtka, a prikazuju slike i kooridnate centara za donošenje odluka u zapadnim zemljama.

„Dok će se predstavnici 30 zemalja Alijanse, kao i partneri i kandidati, baviti strateškim konceptom do 2030. godine, ‘Roskosmos’ objavljuje satelitske fotografije mesta održavanja samita i onih ‘centara za donošenje odluka’ koji podržavaju ukrajinske nacionaliste“, saopštio je Roskosmos.

Fotografije prikazuju Belu kuću i Pentagon u Vašingtonu, kongresni centar IFEMA u Madridu, gde će biti održan samit NATO, Ministarstvo odbrane Velike Britanije, Rajhstag i kancelariju nemačkog kancelara u Berlinu, kao i Jelisejska polja i Jelisejsku palatu u Parizu, navodi RIA Novosti.

Agencija podseća da je ranije ruski predsednik Vladimir Putin, govoreći o akcijama ukrajinskih vlasti, izjavio da je u slučaju prelaska „crvenih linija“ Rusija spremna da napadne zapadne centre za donošenje odluka. Istovremeno je odbio da odredi koji bi događaji mogli da izazovu ovakvu reakciju, ali je dodao kako u Kijevu dobro razumeju o čemu je reč.

Kako su najavili zvaničnici NATO, na samitu koji počinje danas biće razmotrena nova strateška koncepcija za narednih deset godina, u kojoj će Rusija biti označena kao glavna pretnja kolektivnoj bezbednosti.

Izvor: FoNet

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube

BONUS VIDEO: