Naslovna Izdvajamo Šta možete kupiti za 3,5 milijarde KM koje neki imaju?

Šta možete kupiti za 3,5 milijarde KM koje neki imaju?

0

Pred kraj još jedne godine koju nam pojedoše skakavci, u medijima se pojavila zanimljiva informacija u vezi sa procjenom ukupne vrijednosti kapitala koju posjeduje naše Sunce i Mjesec, naš najveći sin i zaštitnik prekodrinskih Srba, ujedno i najugledniji političar, privrednik, poljoprivrednik, narodni pjevač i književnik.

Kako saznajemo iz medija, ocjena zlih stranaca, ali i rodoljubive Bezbednosno-informativne agencije (BIA) je da Baja Veliki Srbindža posjeduje imovinu vrijednu tri i po milijarde KM!

Kad izgovorite ovu brojku naglas, to nam ne znači gotovo ništa (ko će razmišljati koliko u toj cifri ima nula) ali ako napravimo poneko poređenje, možda nam ono malo bliže dočara sliku ovog finansijskog Mont Everesta.

Pa da počnemo…

– Ukoliko pretpostavimo da je naš najvoljeniji zarađivao svaki mjesec 100.000 KM neto, a pritom je stezao kaiš i nikada nije potrošio ni marku (živio od ženine plate), vrijeme akumulacije do trenutnog kapitala bi bilo 243 godine i četiri mjeseca.

– Da je zarađivao svaki minut po milion KM, trebalo bi mu 58 sati, pod uslovom da ni jedan minut ne spava.

– Da je svaki dan sr*o po zlatnu polugu težine 100g, trebalo bi mu 9132 godine da dođe do love koju trenutno posjeduje. Dobro, devet milenijuma je dug period, pa hajde da pretpostavimo da je iz b*lje izvlačio kilo zlata dnevno. U ovom slučaju bi mu za tu rabotu trebala 91 godina!

Teško je i zamisliti izgled tog rektuma nakon tako dugotrajne manufakture.

Zanimljivo je komparacijom osvrnuti se i na aspekt socijalnih davanja i plata koje zarađujemo …

– Ako jedan mjesečni obrok u javnoj kuhinji košta 90 KM, onda je Baja pojeo 39 miliona ovakvih mjesečnih obroka. Primio je i 36 miliona prosječnih dječijih doplataka.

– Zbog toga što nas naš najrođeniji čuva od svih spoljnih i unutrašnjih neprijatelja, zaradio je cifru od koje bi se 437 godina i šest mjeseci mogli isplaćivati borački dodaci za sve koji ih trenutno primaju.

– Prihodovao je 2.9 miliona prosječnih plata ili 2,5 miliona plata prosvjetnih radnika.

Nova godina je, a koje sve igračke su mogle da se kupe za te pare?

– Ako uzmemo u obzir da prosječna luksuzna vila košta četiri miliona KM, onda Lemi sebi može priuštiti njih 875!

– Mogao bi nabaviti 372 helikoptera po cijeni od 9,4 miliona KM koliko je 2018. godine platila Vlada RS za jedan, a mogao se odlučiti i da pazari 70.000 novih automobila Golf 7 (sa opremom do 50.000 KM).

Bezgranična je mogućnost drugih poređenja…

Ne treba da budemo na kraj srca, zaslužio je svaku marku! Krvav je to lebac…

Ću Ćeš Će Ćemo Ćete Će

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Zapratite nas i na Youtube