24.7 C
Banja Luka

ŠTA SE DEŠAVA? SIPA pretresa prostorije vladajućih partija u REPUBLICI SRPSKOJ: Prvi na redu NPS

Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu BiH (SIPA) juče su boravili u prostorijama Narodne partije Srpske (NPS) Darka Banjca, u okviru istrage Tužilaštva BiH u predmetu „rušenje ustavnog poretka BiH“.

Kako saznaje Srpskainfo, pripadnici SIPA-e su tražili stranačke dokumente kako bi utvrdili ovlaštenu osobu za predstavljanje političke partije, a što je Darko Banjac.

Osim toga, oni su tražili odluke stranačkih organa o podržavanju zaključaka s posebne sjednice Narodne skupštine RS-a, na kojoj su podržani zaključci o povlačenju nadležnosti s države na entitet.

Očekuje se i da će SIPA danas nastaviti pretrese u Republici Srpskoj.

Ovo je komentarisao i Darko Banjac na svom Twitter profilu napisavši: „Bila SIPA. Idemo dalje. Neka svako radi svoj posao. RS nema straha“.

Inače, Tužilaštvo BiH je u ovom predmetu otvorilo istragu nakon što je NSRS usvojila zaključke o prijenosu nadležnosti iz oblasti pravosuđa, poreza i odbrane i bezbjednosti.

Dok pripadnici SIPA-e očigledno pretresaju objekte stranaka čiji su narodni poslanici glasali za zaključke, opozicioni političari su juče i danas u Tužilaštvu BiH na saslušanju.

Latest news
- Advertisement -spot_img
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here