18.7 C
Banja Luka

Stanivuković donira sadnice: Pozvao građane da se pridruže, a predstavnike republičke vlasti na dogovor

Gradonačelnik Banje Luke, Draško Stanivuković doniraće gradu sadnice za novi gradski park, te sadnice koje će obogatiti aleje.

Zbog amandmana, problema sa usvajanjem budžeta, prolongiranja usvajanja rebalansa i odbijanja brojnih prijedloga, Grad Banja Luka nalazi se u problemu jer novca za mnoge stavke nema, što dovodi u pitanje funkcionisanje cijelog Grada.

Tim povodom gradonačelnik je odlučio da Gradu donira sadnice u iznosu 100.000 KM koje će biti posađene u novom gradskom parku nakon izrade idejnog rješnja, a kako ova jesen ne bi prošla bez sadnica, od ove donacije i u banjalučkim alejama biće posađene iste.

Gradonačelnik je ovom prilikom pozvao građane da se pridruže i u skladu sa svojim mogućnostima doprinesu da Banja Luka ne ostane bez zelenila, te doniraju sadnicu svom gradu.

– Pozivam građane da se pridruže, da doniraju sadnice koje će moći posvetiti prijateljstvu, porodici, ljubavi,  i da tako zajedno stvaramo nove aleje i novo zelenilo u našem gradu – reko je gradonačelnik.

Dodaje da je Banja Luka u teškoj situaciji i na razgovor poziva predstavnike republičke vlasti.

– Banja Luka je zbog osvete pred kolapsom. Došli smo do toga da nemamo novca za mnoge stvari koje su se do sada podrazumijevale. Došli smo do situacije da molimo Boga da ne padne snijeg jer nemamo novca za čišćnje. Nemamo novca ni za proslavu Nove godine – rekao je gradonačelnik.

Zbog problema sa blokadama, gradonačelnik je zatražio sasatanak sa predstavnicima republičke vlasti, kako bi zajedno pokušali da pronađu rješenje za izlazak Grada iz ove krize.

– Ako ne žele da gledaju Banju Luku u ovakvom stanju,  pozivam ih da sjednemo i da se dogovorimo kako izaći iz ove krize koju je prouzrokovala skupštinska većina. Pokušali smo mirnim tonom, razgovorom, pokušali smo protestima, ali ne ide, zato pozivam i predstavnike republičke vlasti – rekao je gradonačelnik Draško Stanivuković.

NAJNOVIJE VIJESTI:
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here