Naslovna Najnovije Stanivuković: „Ekvator“ skinuo sa računa Grada skoro dva miliona maraka

Stanivuković: „Ekvator“ skinuo sa računa Grada skoro dva miliona maraka

0

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković saopštio je da je firma „Ekvator“ skinula sa računa Grada jutros skoro dva miliona maraka, podsjećajući da se radi o zemljištu „Toplane“ u naselju Starčevica.

„To je jedna katastrofa, jedan ozbiljan kriminal koji vreba oko grada. Moramo ozbiljno da razmislimo kako da postupimo sada, jer nam je takvim činom pojeden jedan most, dvije tri ulice. Gade mi se takve stvari, mogu reći da sam emotivan zbog toga. Dao sam pravnicima da pripreme odgovor na to, da pokušamo da djelujemo na sve moguće načine“, rekao je danas Stanivuković.

Stanivuković kaže da je investitor “Ekvator” gradu dužan više stotina hiljada maraka.

„Dva miliona je toliki iznos da ne znam kako da od toga oporavimo“, istakao je on.

Kako piše Capital.ba, Okružni privredni sud Banjaluka presudio je da Grad Banjaluka i stara “Toplana” treba da isplate firmi “Ekvator” iznos od 1,79 miliona KM za zemljište na Starčevici, na kojem je napravljena rejonska kotlovnica.

Podsjećaju da je “Ekvator” 2018. godine tužio Grad i “Toplanu” za dug od 1,5 miliona KM za zemljište u naselju Starčevica.

Grad je 2014. godine zajedno sa “Toplanom“ u naselju Starčevica izgradio kotlovnicu na zemljištu na kojem nisu bili rešeni imovinsko pravni odnosi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube

BONUS VIDEO: