Naslovna Društvo Stanivuković i Stanišić pomažu izgradnju spomenika Spomenku Gostiću

Stanivuković i Stanišić pomažu izgradnju spomenika Spomenku Gostiću

Najmlađi heroj Vojske Republike Srpske, Spomenko Gostić ove godine dobiće spomenik na inicijativu Mile Savića, a kako bi se on završio ove godine finansijski će pomoći gradonačelnik Banjaluke, Draško Stanivuković i odbornik DNS u Skupštini Bijeljine Miloš Stanišić.

Dio prihoda za ovoj spomenik prikupljen je od prodaje knjige “Spomenko i Ozren” čiji je autor upravo Mile Savić, a mladi političari odlučili su daju svoj doprinos kako bi ova ideja što prije ugledala svjetlo dana.

Spomenko Gostić bio je najveći junak svog vremena, čije nas čojstvo i hrabrost podstiče da se zapitamo šta mi koji predstavljamo nove generacije, možemo da učinimo, ne samo za Republiku Srpsku, nego i za cijelo društvo – poručio je Stanivuković na društvenim mrežama nakon što je danas prisustvovao je danas parastosu ovom najmlađem poginulom borcu.

Stanivuković je poručio da će ove godine realizovati i inicijativu za izgradnju spomenika ovom mladom heroju, koju je pokrenuo Mile Savić, koji već godinama, kroz knjige i filmove, čuva sjećanje na njegovo junaštvo.

Nove generacije znaju da cijene žrtvu koju je naš narod podnio, jer samo tako ona nikada neće biti zaboravljena – poručio je Stanivuković.
Кako saznajemo, Grad Banjaluka ima u planu da se ovom heroju oduži i dodatno, tako što će on svoje mjesto dobiti i u najvećem gradu Republike Srpske.

Drago mi je što se ovoj priči pridružio moj prijatelj Miloš Stanišić koji će takođe dati svoj doprinos očuvanju lika i djela najmlađeg junaka Republike Srpske – napisao je Stanivuković.

(Bijeljina24.com)