24.7 C
Banja Luka

STANIVUKOVIĆ NADMUDRIO SNSD: Pobijedio ih u važnoj borbi, OVIM POTEZOM IH BACIO NA KOLJENA

Budžet za narednu godinu biće veći za blizu deset miliona KM u odnosu na plan za 2021. godinu, a uz brojne značajne projekte i mjere, donosi i nastavak politike besplatnih udžbenika za osnovce.

– Mi nemamo novih kreditnih zaduženja. Vratili smo 11,5 miliona KM kredita prethodnih administracija. Rebalansom budžeta koji je povećan za 17 miliona KM i sa ovih 10 miliona, imamo iznos od 27 miliona KM, koje smo obezbijedili kvalitetnom politikom i na to sam ponosan – kazao je gradonačelnik Draško Stanivuković.

Trenutno stanje u gradskoj kasi, kako je istakao – odraz je domaćinskog poslovanja.

-Bilježimo najveće prihode i najveće uštede. Naša želja je da poslije četiri godine dođemo na povećanje gradskog budžeta za oko 50 miliona KM i ovim tempom do toga ćemo sigurno stići – poručio je on.

Najavio je da će besplatan javni prevoz za penzionere sa najmanjom penzijom i 30 odsto povoljniji za ostale kategorije ovog stanovništva, stupiti na snagu početkom naredne godine.

-Planirali smo da to bude već od novembra, ali rebalans budžeta nije usvojen kako smo predvidjeli u oktobru tako da ova mjera nije ni mogla da bude realizovana – naveo je on.

Suštinska reforma, kako je kazao – naredne godine biće i u oblasti predškolskog vaspitanja i obrazovanja, gdje će Grad sufinanasirati razliku u cijeni smještaja djece u privatne vrtiće.

-Dakle, podrška ide direktno roditeljima da mogu svoje dijete da upišu u privatni vrtić u nedostatku mjesta u javnim vrtićima – poručio je gradonačeklnik.

Naredne godine nastavlja se i politika besplatnih udžbenika za učenike od petog do devetog razreda, ali i brojni projekti u oblasti komunalne i saobraćajne infrastrukture koji su predloženi gradskim budžetom za narednu godinu.

– Pozvao sam i rukovodstvo Republike Srpske da razgovaramo o projektima, koje želi Vlada Republike Srpske da podrži u Banjoj Luci – rekao je gradonačelnik.

Izvor: Insajder.in

Latest news
- Advertisement -spot_img
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here