21.7 C
Banja Luka

Babalj poručio Dodiku: Ponižavajuće je da neko ko nije bio sa borcima kada se stvarala Srpska sada koristi ime VRS

Dok je za prave borce i patriote Vojska Republike Srpske svetinja, ona je za lidera SNSD, Milorada Dodika, bila i ostala, predmet za politička potkusurivanja.

Poručio je ovo danas poslanik SDS, Darko Babalj, komentarišući Dodikovu izjavu da je spreman odustati od formiranja Vojske Republike Srpske.

On kaže da je za istinska borce ponižavajuće gledati na koji način neko ko nije bio sa njima kada se stvarala Republika Srpska sada koristi ime Vojske Republike Srpske.

– Nedavno smo od Dodika čuli da bi se u roku od nekoliko mjeseci mogla formira vojska Republike Srpske. Pominjao je i demilitarizaciju BiH i smanjenje broja pripadnika oružanih snaga. Sad izjavljuje da je spreman odustati od formiranja Vojske RS- podsjetio je Babalj.

On je pozvao Dodika da građanima Republike Srpske jasno i nedvosmisleno kaže da li Vojsku RS namjerava formirati, ili ne.

– Ako to ne namjerava tražim od njega da iz poštovanja prema poginulim borcima Vojske RS više ne pominje njeno ime na stranačkim kružocima i prijemima – poručio je Babalj.

On kaže da je odnos Dodika i SNSD prema pitanju postojanja Vojske RS od Dejtona do danas bio neiskren.

– Treba podsjetiti da su svojevremeno Dodik i SNSD bjesomučno vodili kampanju ‘Vojsko, voljno!’, s ciljem ukidanja redovne vojne obaveze, odnosno demontiranja tada postojeće Vojske Republike Srpske- rekao je Babalj.

NAJNOVIJE VIJESTI:
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here