20.7 C
Banja Luka

Stanivuković: Nisam kandidat SNSD-a; Borenović: Nema raspada (VIDEO)

BANJA LUKA – Usred eskalirajućih tenzija između ključnih figura unutar Stranke Demokratskog Progresa (PDP), Branislav Borenović, predsednik stranke, naglašava jedinstvo i otpornost. „Nema raspada, nema podela, nema odlazaka, nema prevođenja, PDP ostaje kompaktan, kao snažan entitet na svojim osnovnim principima,“ istakao je Borenović pred sastanak Predsedništva PDP-a. Njegova izjava odjekuje turbulencijama koje se kuju među vođama stranke – Draškom Stanivukovićem, Igorom Crnadkom i Milkom Grmušom.

Već danima, ovaj trio je ušao u žestoke verbalne sukobe. Crnadak i Grmuša su osporili prihvatanje Stanivukovićeve kandidature za gradonačelnika od strane rukovodstva PDP-a, što je izazvalo niz reakcija u kojima je Stanivuković optužio svoje kolege da „kokodaču“, na šta je Crnadak odgovorio sugestijom da su mu „pare udarile u glavu“.

Sa osmehom na licu pred novinarima, Borenović se suočio sa situacijom sa namerom da smiri strasti. „Nema potrebe očekivati spektakl na sastanku Predsedništva i posvetićemo se pripremama za izbore,“ rekao je.

Na pitanje da li su se u stranci, odnosno Predsedništvu, opredeljivali da li su na strani Draška Stanivukovića ili Igora Crnatka, Borenović nije želeo konkretno da odgovori. „Nadležni u stranci prikupljaju sve kandidature sa terena,“ kratko je poručio.

Da li je po svemu rečenom došlo do pomirenja Draška Stanivukovića i Igora Crnatka? – pitanje je koje su novinari postavili upravo Stanivukoviću.

„Vjerujem da će sve biti dobro. Strpljen spašen može dati rezultate i PDP će ostati stabilan,“ odgovorio je Stanivuković, koji je ovom prilikom dao jasno do znanja da ne smatra da je pogriješio jer je najavio kandidaturu za gradonačelnika Banjaluke bez zvanične stranačke odluke.

„Složićete se sa mnom da ako je neko aktuelni gradonačelnik i ima dobre rezultate, onda je i logično da to dalje nastavi. S druge strane, Predsedništvo GO je predložilo da mjesni odbori potvrđuju moju kandidaturu, ali onda to dalje ide na sjednicu Predsedništva i Glavnog odbora. Ne bih ja rekao da sam rekao da su organi stranke mene potvrdili. Naravno, nekada je dobro čuti i drugi stav, ali sam siguran da kada većina u stranci stane uz nečije ime, da će tu odluku poštovati svi“ naglasio je on.

Komentarišući optužbe koje mu se spočitavaju o tome da je postao blizak sa Miloradom Dodikom i SNSD-om, rekao je da su to insinuacije i laži bez pokrića.

„To je nečiji politički panflet i politička platforma. Ali, samo koji to pričaju, štete više opoziciji. Moja poruka je da imate dva načina da pobijedite i smijenite režim. Jedno je da kritikujete, i to radi opozicija, i ja to radim, i to je odlično. A drugi je da mijenjate i promijenite vlast svojim rezultatima. A najbolje je kad je oboje. Mislim da je PDP na nivou Republike Srpske čvrst i opozicioni, a u Banjaluci nudi rezultate i rješenja. PDP je čvrsta opozicija, demantujem i odbacujem da će PDP ili ja raditi za nekog drugog. Priča se da će SNSD imati dva kandidata, pa možda osim Đajića to bude još neko, ali ja nisam taj“ rekao je Stanivuković.

Izvor: Vijesti Srpske

NAJNOVIJE VIJESTI:
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here