Naslovna Izdvajamo Stanivuković obišao nekoliko banjalučkih porodica

Stanivuković obišao nekoliko banjalučkih porodica

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković posjetio je danas porodice Kovačević i Mijatović i povodom Vaskršnjih praznika uručio im simbolične poklone.

Nikola Kovačević iz Gornje Piskavice kod Banjaluke boluje od rijetkog Volfovog sindroma sa devet dijagnoza, i jedan je od 4 slučaja ove bolesti na svijetu.

Do njegovog punoljetstva, roditelji Milovan i Gospa primali su oko 400 maraka pomoći ali je smanjena za 50 odsto te je porodica zatražila od nadležnih da se pomoć prima doživotno.

To je danas i ispunjeno. Porodica Kovačević i 20 porodica na području Banjaluke sa sličnim problemom, primaće pomoć za života.

 „Ja moram iskoristiti priliku da pozdravim gradonačelnika koji je kroz razgovoro uspio to da promijeni i to je odradio. Najdraže mi je da je 21 dijete dobilo olakšanje i oni i roditelji i porodice i  da će im lakše biti za lijekove i pored bolesti i svega“,  kaže Milovan Kovačević, Nikolin otac.

Pomoć porodici stigla je i od Udruženja Mozaik prijateljstva zahvaljujući kojem je bio pokrenut i humanitarni broj 1413. Prikupljeni novac od oko 61 000 maraka biće proslijeđen porodici.

 „Porodica kovačević iskorak za svu djecu borili se za sva prava i svu djecu, da se prava daju svoj djeci, nije porodica Kovačević dobila pomoć više od 20 porodica“,  Miroslav Subašić, Udruženje „Mozaik prijateljstva“

U januaru ove godine obećali smo da ćemo  porodici Kovačević pomoći u doživotnom primanju novčane naknade za njihovog teško bolesnog sina, što je danas i ispunjeno, poručuje gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković .

Koliko god se ljudima čini da je gradonačelnik pozicija sa koje se odlučuje o velikim problemima ali u datom trenutku čovjek ne može svima da pomogne ali smo s ovim zaokružili jednu priču obezbijedili sredstava za ovu godinu a o narednoj godini ćemo razmišljati jeste,kaže  Draško Stanivuković, gradonačelnik Banjaluke

Stanivuković je posjetio i porodicu Mijatović u Gornjoj Piskavici i tom prilikom im uručio prehrambeni paket sa osnovnim životnim namirnicama.

BN TV