Naslovna Izdvajamo Stanivuković objavio: Pomoćnica ministra dobila 17.000 maraka da pjeva u Akvani a...

Stanivuković objavio: Pomoćnica ministra dobila 17.000 maraka da pjeva u Akvani a nikad nije pjevala

0

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković predstavio je danas drugi izvještaj svog tima za reviziju stanja koje je zatekao nakon preuzimanja funkcije.

“Ugostiteljski objekat Akvana angažuju da im pjevaju ljudi koji nisu pjevači i plate ih 17 000 KM. I to za pjevanje koje se nikad nije desilo”.

Mi smo se raspitivali kod svih muzičara i u registrima i nigdje nisu registrovani. Za pjevanje je angažovana Dragana Ristić, pomoćnica ministra trgovine i turizma Republike Srpske koja uopšte nije pjevačica i za to joj je isplaćen honorar od 17 000 KM.

Takođe je angažovana njena majka Jevrosima koja takođe nije pjevačica koja se ne bavi muzikom.

Dakle sve je fiktivno. Fiktivni muzičari su dobijali veće honorare nego Željko Samardžić što dobije i mnoge sjajne zvijezde”, rekao je Stanivuković.

Kazao je da je fiktivnim muzičarima isplaćivano više nego što je ugovoreno.

“Kćerki Dragani je ugovoreno 13.000, a isplaćeno joj je 17.000 KM, a majci Jevrosimi ugovorene 2000 KM, a isplaćeno 10 000 KM”, rekao je Stanivuković.

On tvrdi da je u periodu kada je Jevrosima pjevala i dobijala za te nastupe recimo 500 KM, taj dan prihod u Akvani je bio 80KM. Tvrdi da je sve je to rađeno dok je Akvana propadala i grcala u dugovima.

Istakao je da je za ketering u “Akvani” utrošeno tonu i 200 kg brašna, kao i da se kuvar u “Akvani” potpisao da pomenuti ketering nikad nije ni naručen ni isporučen.

“Sve to se dešavalo u decembru, kada se zbog korone to nije moglo organizovati. Dakle ti troškovi su fiktivni. Ono što je najbitnije i najveća prevara je restoran Mile Radišića na gradskoj zemlji. Taj restoran će biti srušen. Tu uopšte nije predviđen restoran, to je zeleni pojas, predviđeno je zelenilo”, istakao je Stanivuković i pojasnio da se radi o ugostiteljskom objektu “Kajak”.

Pojasnio je da je to 10 odsto izvještaja koje je tim pripremio. Veći dio će biti u nedjelju.

“Ako policija sada ne bude gost ovim ljudima, ja ne znam onda kada će”, naveo je Stanivuković.

Ovde imate slikare u Akvani koji su pjevali, vlasnici pojedinih portala.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube

BONUS VIDEO: