25.7 C
Banja Luka

Stanivuković odgovorio Vukanoviću zbog krivične prijave (VIDEO)

Draško Stanivuković, gradonačelnik Banjaluke rekao je da u ovome ništa nije šokantno kako se predstavlja.

„Grad je uplatio 5 milijuna KM, to nije tajna. Otvorite Budžet, strana 72, gdje piše da je dodijeljeno 5 milijuna KM prema Teniskom savezu RS, kakva zloupotreba položaja“, rekao je Stanivuković.

Dodao je da kredit od 10 milijuna KM, ukoliko bude usvojen, dodatno će ići za izgradnju ne samo teniskog terena, nego cijelog kompleksa čija ukupna izgradnja iznosi 23 milijuna KM.

„Radimo svu kanalizacionu mrežu, svu toplovodnu i distributivnu mrežu, odnosno sve pod zemljom ide novo, jer je riječ o novom kompleksu. Ukoliko bude usvojen taj kredit on će ići za infrastrukturu, ako ne bude neće. Nemamo redovnih budžetskih stavki za ovo“. i smatramo da nam se rodila prilika za ovako nešto”, rekao je Stanivuković.

https://youtu.be/A3oRAL87MnQ

Podsjetimo da je narodni poslanik Nebojša Vukanović danas podnio krivičnu prijavu protiv Stanivukovića.

Krivične prijave su podnesene zbog: „krivičnih djela i zlouporabe službenog položaja, te nenamenskog i netransparentnog trošenja budžetskih novaca“.

Vukanović je rekao da je Stanivuković pokazao svoje pravo lice i da je on jedna obična prevara.

„Krivičnu prijavu podnosim zbog njegove izjave da treba biti ‘hrabar i nekad donositi odluke na ivici normativnih akata i prava’. Gospodin Stanivuković prvo je prebacio 5 milijuna KM na račun Teniskog saveza, a plan je bio da još 10 milijuna prebaci Vlada RS. Teniski savez RS nije ugovorni organ i nema obavezu raspisivanja javnih nabavki za trošenje novca koji su javni i onda su oni našli taj način da se izbjegne rad u skladu sa zakonom”, rekao je danas Vukanović.

NAJNOVIJE VIJESTI:
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here