22.7 C
Banja Luka

Vukanović podnio krivične prijave protiv Stanivukovića i Viškovića (VIDEO)

Narodni poslanik Nebojša Vukanović podnio je danas krivičnu prijavu protiv Draška Stanivukovića, gradonačelnika Banjaluke. Podnio je krivičnu prijavu i protiv premijera RS Radovana Viškovića.

Krivične prijave su podnesene zbog: „krivičnih djela i zlouporabe službenog položaja, te nenamenskog i netransparentnog trošenja budžetskih novaca“.

Vukanović je rekao da je Stanivuković pokazao svoje pravo lice i da je on jedna obična prevara.

„Krivičnu prijavu podnosim zbog njegove izjave da treba biti ‘hrabar i nekad donositi odluke na ivici normativnih akata i prava’. Gospodin Stanivuković prvo je prebacio 5 milijuna KM na račun Teniskog saveza, a plan je bio da još 10 milijuna prebaci Vlada RS. Teniski savez RS nije ugovorni organ i nema obavezu raspisivanja javnih nabavki za trošenje novca koji su javni i onda su oni našli taj način da se izbjegne rad u skladu sa zakonom”, rekao je danas Vukanović.

glavna slika

On je dodao da je kazneno djelo koje se gradi bez građevinske dozvole i bez regulatornog plana.

„Sad vidimo da je Grad Banjaluka investitor, a gradi se preko Teniskog saveza RS. Gradi se bez projekta koji nikad nije revidiran“, rekao je Vukanović i dodao da se ništa nije promijenilo, jer iste firme koje su ranije radile sa Gradom Banjaluka, a sada rade.

„Bolje slušate Stanivukovića Dodika nego bilo ko drugi. Kad ste vidjeli da Stanivuković sjedi sa nekim iz opozicije? Ne može Dodik zauzeti Banjaluku, izgubio je 2018, 2020. i 2022. Unatoč pritiscima, krađama i ucjenama raspoloženje građana je protiv ove vlasti“, istakao je Vukanović.

Vukanović je kritikovao Stanivukovića zbog odluke da se poveća potrošnja gradskog budžetskog novca za potrebe izgradnje sportskih dvorana i teniskih terena u Banjaluci, a za šta je predviđeno i zaduženje grada Banjaluke o čemu će Skupština odlučivati.

NAJNOVIJE VIJESTI:
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here