Naslovna Izdvajamo Stanivuković: Podržaću Jelenu Trivić kao kandidata za predsjednika RS ukoliko opozicija odluči...

Stanivuković: Podržaću Jelenu Trivić kao kandidata za predsjednika RS ukoliko opozicija odluči da je ona kandidat

0

Draško Stanivuković rekao je danas da će on lično podržati Jelenu Trivić ukoliko ona bude kandidat za predsjednika Republike Srpske na izborima koji se u BiH održavaju u oktobru sljedeće godine.

“Ja mislim da je suština i jedan viši cilj za sve nas a to je pobjeda u Republici Srpskoj. I rekao sam ranije da ću cijelog sebe dati koja god da mi se pozicija dodijeli nije bitno, da li je to kandidatura za neku od ikonosnih funkcija ili ne nije bitno, da li je to nosilac liste ili ne nije bitno. U redu je i ako ne bude ništa od toga. Ja ću obilaziti cijelu RS i moja je dužnost i kao gradonačelnika da dam sve od sebe. Mene žele da predstave kao nekoga ko želi sve za sebe. Ja poziciju gradonačelnika nisam uzeo što želim sve za sebe već jer je tada procijenjeno da ja jedini mogu da pobijedim“, rekao je danas Stanivuković.

On je rekao da o kandidatima za ikonosne pozicije u RS i BiH treba da bude postignut konsenzus unutar kompletne opozicije i to ne samo političke.

“Jelena je sjajna, ja smatram i bolja od mene, pametnija od mene i mnogi drugi…i Nebojša Vukanović. Ja nemam taj problem. Kakav god da bude stav opozicije ja ću podržati. Ali moramo vidjeti, tu se mora čuti stav i SDS i PDP i Nebojše Vukanovića i njegovog pokreta i naravno DNS-a i SPS-a i nekih možda nevladinih organizacija. Tu mora biti konsenzus, spreman sam da učestvujem, ne namećem se, zna se šta je viši interes”, rekao je Stanivuković.

Jelena Trivić je u oktobru za Gerila info potvrdila da je njeno ime jedno od imena koje se pominje u ozbiljnoj priči o kandidatima opozicije za funkcije Predsjednika Republike Srpske i člana Predsjedništva BiH iz Republike Srpske.

Jelena Trivić, foto Gerila info

I moje se ime provlači u tom kontekstu i nije ni tajna da ja jesam u igri, da sam ime koje bi PDP mogao da predloži. Vjerujem i nadam se da ćemo mi u opoziciji naći dovoljno i snage i mudrosti da se dogovorimo oko toga i da to budu kandidati koji mogu da pobijede, koji imaju ugled u javnosti i da to budu kandidati koji mogu da budu dostojni tih funkcija. Vjerujem da ćemo se složiti oko tih imena, izaći jedinstveno, stati iza tih koji budu kandidati i da tu neće biti problema. Tu uvijek ima nedoumica, unutarstranačkih, međustranačkih kako bi to trebalo da izgleda, ima različitih pogleda ali vjerujem da ćemo se mi po tom pitanju usaglasiti”, rekla je nedavno u intervjuu za Gerila info Jelena Trivić.

Imena koja se iz opozicije najčešće spominju kao imena kandidata za ikonosne funkcije su Jelena Trivić, Draško Stanivuković, Nebojša Vukanović i nešto manje Milan Miličević. Vlast još nije kandidovala ni širi spisak potencijalnih kandidata. Izvjesno je da će jedan biti Milorad Dodik.

GERILA info

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube

BONUS VIDEO: