24.7 C
Banja Luka

Stanivuković ponudio novo rješenje za rebalans: SNSD i Narodni front ignorisali poziv na sastanak

Gradonačelnik Draško Stanivuković održao je sa odbornicima Skupštine Grada konsultativni sastanak u vezi sa rebalansom budžeta za 2023. godinu.

„Sastanku su se odazvali predstavnici svih političkih stranaka Skupštine Grada osim SNSD-a i Narodnog fronta“, rekao je gradonačelnik nakon sastanka.

Kako je pojasnio, ove dvije političke organizacije nisu pokazale volju i interesovanje da razgovaraju o rješenju, dok su predstavnici ostalih stranaka izrazili spremnost da podrže novo rješenje.

„Nakon što nisu htjeli podržati rebalans sa kreditnim zaduženjem, pronašli smo drugo rješenje i dodatna sredstva neophodna za uspješan završetak kalendarske godine obezbijedili kroz donaciju, međutim SNSD nije iskazao volju da učestvuje i podrži rebalans sa donacijom“, istakao je gradonačelnik.

Dodao je da će sa tih šest miliona biti riješena sva važna pitanja i projekti, ali da je za isplate plata i socijalnih davanja neophodno da bude usvojen rebalans.

„Ukoliko predsjednik Skupštine Grada nema volju da u aktuelnoj kalendarskoj godini zakaže sjednicu on će snositi odogovornost za neisplaćene plate, subvencije i socijalna davanja“, rekao je gradonačelnik, istakaviši da je rebalans neophodan kako bi 10.000 građana ostvarilo svoja prava.

Takođe, Stanivuković je upozorio da će, ukoliko rebalans ne bude usvojen, biće onemogućena isplate plata i socijalnih davanja, subvencija, ali i ugroženo funkcionisanje javnog prevoza.

(Mondo)

NAJNOVIJE VIJESTI:
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here