Naslovna Najnovije Stanivuković pozvao građane ispred Gradske uprave – ovo se više ne može...

Stanivuković pozvao građane ispred Gradske uprave – ovo se više ne može izdržati!

0

U pokušaju da politički naštete meni, štete Banjoj Luci. Nemam drugih opcija, iako sam do sada zaista pokazao strpljenje, izuzev da pozovem narod, radnike, zaposlene da dođu ispred Gradske uprave da stanemo na odbranu našeg grada – kazao je Stanivuković.

Dok će se na vanrednoj sjednici naći tačke koje se odnose na dokapitalizaciju i restrukturiranje preduzeća „Akvane“, sa dnevnog reda redovne sjednice skinuta je većina predloženih tačaka.

Prema riječima gradonačelnika Draška Stanivukovića ovakva odluka skupštinske većine ozbiljno će ugroziti funkcionisanje Grada.

– Od 92 tačke za predstojeću sjednicu ostalo je šestnaestak tačaka i to onih bez kojih Grad realno može funkcionisati. Sa dnevnog reda sjednice skinute su najvažnije tačke i ovo je do sada najveća blokada i najveća opstrukcija Banje Luke – poručio je gradonačelnik Draško Stanivuković.

Kako je istakao, sa dnevnog reda skinute su sve tačke bez kojih Grad ne može da funkcioniše, jer neće biti prihoda.

– Ugorženi su prihodi, a samim tim plate, socijalna davanja, skinuli su čak i tačke izvještaja koji se dostavljaju bankama, a odnose se na projekte vodosnabdijevanja. Skinut je prijedlog odluke o besplatnim građevinskim dozvolama, kao i odluka za besplatne placeve porodicima sa četvoro i više djece. Skinuta je i područna upisna politika za školu u Adi – rekao je gradonačelnik.

Naglasio je da se sa ovakvim stavom skupštinske većine ozbiljno ugrožava stabilnost Banje Luke.

– Pokazali smo odgovornost, izbjegavajući konflikte, jer smo smatrali da je mir vitalni interes u ovim izazovnim vremenima u kojima se našao cijeli svijet. Ipak neki su se odlučili da bez obzira na sve to Banju Luku uvuku u probleme – pojasnio je on.

Osvrnuvši se na to da ovakva skupštinska većina pravda pričom o načelnicima odjeljenja, gradonačelnik je rekao da mu onda nije jasno kako u tom slučaju da neke tačke mogu,a neke ne mogu.

– U pokušaju da politički naštete meni, štete Banjoj Luci. Nemam drugih opcija, iako sam do sada zaista pokazao strpljenje, izuzev da pozovem narod, radnike, zaposlene da dođu ispred Gradske uprave da stanemo na odbranu našeg grada – kazao je Stanivuković.

Prema njegovim riječima, biće prinuđen da donose odluku da se obustave sve isplate koje nisu esencijalne, jer, kako je kazao mora sačuvati zalihe, kako bi Grad  zadržao osnovnu stabilnost.

Banja Luka je usljed neodržavanja sjednice destabilizovana, jer su nam značajno ugroženi prihodi.

Podsjećamo, posljednje redovno zasjedanje Skupštine Grada održano je 30. marta.

(BN) Foto: GU Banjaluka

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Zapratite nas i na Youtube