Naslovna Izdvajamo Stanivuković šalje inspekciju na UKC Republike Srpske! OVO JE RAZLOG… (VIDEO)

Stanivuković šalje inspekciju na UKC Republike Srpske! OVO JE RAZLOG… (VIDEO)

0

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković uputiće nadležnu gradsku inspekciju da provjeri stanje na Odjelјenju pulmologije Univerzitetsko-kliničkog centra Republike Srpske, nakon što su u javnosti objavlјene fotografije kupatila koje je u lošem stanju.

Nakon odborničkog pitanja i apela da se Grad uklјuči u provjeru uslovnosti kupatila na ovom odjelјenju, gradonačelnik je tokom aktuelnog časa na zasjednju Skupštine Grada kazao da će odmah izdati nalog da gradska inpskecija obiđe taj odjel.

„Ako imate ta saznanja, dajem naredbu nadležnim inspekcijama da odmah odu u odjele koje ste naveli i da se provjere te činjenice. Nakon reagovanjainspekcije stanje je popravljeno u kuhinji UKC-a. To nije napad na UKC, nego pozitivan pritisak da se stanje promijeni na bolјe“, kazao je on.

Grad je spreman, kako je rekao, da se uklјuči u obnovu jednog dijela kupatila na odjelima UKC-a.

Naveo je da je dolaskom nove gradske administracije „prekršeno“ do tada nepisano pravilo da samo republičke inspekcije kontrolišu republičke institucije.

„Mi smo to promijenili. Kada je naša gradska inspekcija snimila loše stanje u Centralnoj kuhinji UKC-a i zatim naložila određene mjere, stanje je sada popravlјeno i mnogo je bolјe. Smatram da je to pozitivno“, istakao je gradonačelnik.

Dodao je da niko nema namjeru da upire prstom i kaže da je neko najlošiji, ali da se mora raditi ka bolјem.

(BN  Foto:Insajder.in)

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube