28.7 C
Banja Luka

STANIVUKOVIĆ: Spreman sam i na štrajk GLAĐU!

“Vlada treba da raspusti Skupštinu koja ne radi. Đajić i koalicioni partneri su krenuli đonom na Banjaluku. Spreman sam i na štrajk glađu zbog opstrukcija skupštinske većine u Banjaluci.” Sve ovo je rekao gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković večeras u Dnevniku 2 BN televizije i pozvao građane na protest sutra u 12 časova ispred Gradske uprave.

“Dovedeni smo u situaciju da nemamo drugu opciju osim protesta. Devedeset dana molimo da radimo, da Banjaluka ide naprijed, da usvojimo odluku o neradnoj nedjelji, besplatnim građevinskim dozvolama, besplatnim placevima za višečlane porodice, ali se neko nije udostojio da sazove samo jednu sjednicu”, poručio je prvi čovjek Banjaluke.

Na Kolegijumu su danas skinuli 77 tačaka sa dnevnog reda, naveo je Stanivuković.

“Ponizili su Banjaluku, Skupštinu, građane. Cilj je da mene politički unište, pa makar to značilo da će uništiti Banjaluku. Najbolje godine sam dao na služenje Banjaluci i narodu. Pokazali smo da možemo da napravimo najveće rezultate. To njima ne odgovara i zato nas koče”, jasan je gradonačelnik najvećeg grada Srpske.

On dodaje da je zbog toga pozvao narod da u 12 časova zajedno pitaju ko su ti odbornici, šta oni rade, ali i to da li radi i gradonačelnik.

“Spreman sam na borbu da izađem ispred Gradske uprave, da svoj kabinet stavim ispred, da kažem šta su naredni koraci i šta možemo da radimo iako nas oni koče. Spreman sam da idem i ispred SNSD-a da protestujem i ispred Palate predsjednika. Spreman sam na razne štrajkove – od gladi, pa dalje!”

Stanivuković je rekao da Banjaluka mora i može bolje da napreduje jer ima sve uslove za to. Skupštinskoj većini je najvažnija politika i da mogu da nastave da čerupaju Banjaluku, kaže on.

“Ne gledaju oni kako Banjaluci nije dobro, žele samo da prikažu kako mi ne radimo dobro posao. A kako ne radimo? Sutra uoči Vidovdana počinjemo sa radom na centralnom spomen obilježju, a taj projekat čeka 30 godina. Hotel `Palas` čeka 43 godine. Pitanje legalizacije čeka decenijama i to smo uspjeli da završimo. Mi se borimo za interese Banjaluke”, naglasio je gradonačelnik Draško Stanivuković.

On je podvukao da je pokazao da je spreman na saradnju sa institucijama Srpske iako su ga mnogi kritikovali zbog toga, ali da je isto tako spreman da pokaže dva đona kad neko krene jednim đonom na Banjaluku.

“To radi doktor Đajić, to radi SNSD i koalicioni partneri koji se kriju iza koalicije! Je li najavljuju moj opoziv? Pa neka krenu već jednom!”

Latest news
- Advertisement -spot_img
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here