Naslovna Najnovije STANIVUKOVIĆ SPUSTIO ĐAJIĆA: Otkrio kako prave štetu gradu, A ONDA REKAO DA...

STANIVUKOVIĆ SPUSTIO ĐAJIĆA: Otkrio kako prave štetu gradu, A ONDA REKAO DA SE NA OVAJ NAČIN SVE MOŽE RIJEŠITI

0

Smatram da se treba održati vanredna sjednica Skupštine grada na kojoj bi se razmatralo pitanje javnog prevoza, ali Grad ne može da nadoknađuje sve gubitke autobuskih prevoznika, rekao je gradonačelnik Draško Stanivuković.

Naime, banjalučki prevoznici su uputili inicijativu za hitno održavanje vanredne sjednice na kojoj bi jedina tačka dnevnog reda bio cjenovnik voznih karata.

– Ja ne mogu zakazati sjednicu, ali se slažem da se ona treba održati. O cjenovniku se trebalo odlučivati na aktuelnom zasjedanju, ali to pitanje su oni skinuli sa dnevnog reda. Time što su skinuli cjenovnik sa dnevnog reda nisu riješili problem, već je opet došlo do odugovlačenja – objasnio je on.

Kazao je da Grad neće mijenjati svoj stav.

– Mi smo ponudili rješenje i više od toga ne možemo. Prevoznici su tražili 25 odsto povećanje cijene karata, mi smo odobrili 15. Uz to mi ćemo sufinansirati karte za penzionere i neke druge kategorije stanovnika. To je oko 100. 000 ili 150. 000 KM mjesečno iz budžeta. Novi cjenovnik je ugovorna obaveza Grada , ako to ne uradimo ide tužba Gradu – precizirao je Stanivuković.

Smatra da nije realno da Grad sam sufinasira sve gubitke prevoznika.

– To je 250.000KM mjesečno ili 1.5 miliona KM godišnje i mi to ne možemo obezbijediti. Oni kažu da imamo veliki budžet. Imamo, ali poskupljuju svi radovi kada su u pitanju građevinski projekti i mi to moramo nadoknaditi – kazao je on.

Predložio je većini kako se mogu obezbijediti sredstva za sufinasiranje gubitaka prevoznika, a da ne dođe do poskupljenja karata na teret građana.

– Neka se odbornici odreknu svojih plata i Grad će sve sufinasirati. Svakako ne rade svoj posao, a dobijaju naknadu. Neka to prenesu svom šefu Vladi Đajiću, svakako on u njihovo ime odlučuje. Tako ćemo obezbijediti potreban novac koji možemo dati prevoznicima – kazao je Stanivuković.

Izvor: Srpskainfo.com

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube

BONUS VIDEO: