Naslovna Izdvajamo Stanivuković: Tačno mi dođe da zovem Dodika da privrne grijanje

Stanivuković: Tačno mi dođe da zovem Dodika da privrne grijanje

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković kazao je kako je današnja sjednica Kolegija Skupštine Banjaluke bila besmislena i katastrofalna zbog ideje da se sjednica gradske Skupštine odgodi zbog epidemiološke situacije. 

On je upozorio je da će Banjaluka od 1. aprila, ako se budžet ne usvoji, biti potpuno blokirana.  Ako skupština ne usvoji budžet od 1. aprila je potpuna blokada Banjaluke. Sjednica je trebala biti početkom marta, pa pomjerena na sredinu, pa sada opet hoće da odgode.

„Doći ćemo u situaciju da privremeno finansiranje ne važi i da nećemo moći ništa isplaćivati. Niko ne smije nijednu marku bez budžeta isplatiti nakon 1. aprila, ako bi to uradio bio bih krivično odgovoran. Ovo je silovanje Skupštine i gradske administracije od Skupštine grada moj zaključak je da pozovem Dodika jer ide april i toplije vrijeme, da privrne grijanje nego da radi ovo što radi. Ovo sa stanovišta grada nije više izdrživo, časna riječ”, rekao je Stanivuković.

Kazao je da ga je predsjednik Skupštine informisao da se sjednica treba odgoditi sve dok je ovakva situacija što u ozbiljne probleme stavlja sve budžetske korisnike i javne ustanove.

“Često od njih čujemo da Banjaluka može biti na privremenom finansiranju, a to znači da se mogu samo plate isplaćivati, a nema poticaja za domove zdravlja, javnog prevoza, sportskih kolektiva, za bilo šta. Ne znam kome je cilj ovo da radi, ali do gradske administracije nije jer smo dostavili budžet na vrijeme. Danas sam vidio zubnjenost i bilo je drhtavost u glasu. Ovakav bezobrazluk, da nisu epdimiološke mjere pozvao bih građane na protest da istjeramo iz Skupštine ove koji neće da rade. Ovo je za mene napad na Banjaluku”, rekao je Stanivuković.

Podsjetimo, Sjednica Skupštine grada Banjaluka je glasovima većine odbornika zbog epidemiološke situacije sa virusom korona prolongirana za utorak, 30. mart.

Mladen Ilić, predsjednik Skupštine grada, kazao je da se naredna sjednica gradskog parlamenta odgađa sve dok se ne steknu uslovi za njeno održavanje.

Na ovom zasjedanju odbornici su trebali razmatrati, između ostalog, i budžet grada za ovu godinu.

„Mi nemamo mogućnost da održimo sjednicu ni u Gradskoj upravi ili na bilo kojoj lokaciji. Zabranjeno je veće okupljanje ljudi. Na republičkom nivou je 30 ljudi, a za Banjaluku je još restriktivnije. Odlučio sam da se prolongira zasjedanje do utorka, 30. marta. Kako da očekujemo da građani poštuju važeće mjere ako mi prvi ne poštujemo mjere“, poručio je Ilić.

Ilić je istakao da je sjednica prolongirana do utorka, 30. marta,  te da je moguće da Kolegijum bude u ponedjeljak.

„Tražićemo mišljenje i Republičkog štaba za vanredne situacije, kako bismo mogli održati tu sjednicu do kraja mjeseca“, kazao je Ilić.