29.7 C
Banja Luka

Stanivuković: U narednom mandatu posvetiću se problemu vode

Draško Stanivuković, gradonačelnik Banjaluke izjavio je danas da Gradska uprava planira trajno riješiti problem vode u ovom gradu a nakon što je uvedena vandredna situacija na području grada i Trna zbog prekomjerne potrošnje.

„Ovaj problem planiramo trajno riješiti. Problem je što je davno nekada, kada sam ja bio dijete i kada se gradio sistem od kružnog toka kod ‘Centruma’, trebalo da se postave cijevi F700, a postavljene su uske cijevi, te mali pritisak ostane za Tunjice. Postavljene su cijevi promjera 500 i 300 od Tunjica ka Trnu“, objasnio je Stanivuković, te dodao da je to tada koštalo oko pet miliona, ali da je sada ova investicija vrijedna 12 miliona.

„U narednom mandatu posvetiću se ovom problemu“, obećao je Stanivuković te je dodao da se u ovom mandatu posvetio Poniru, Debeljacima, Starčevici, Krupi na Vrbasu, Donjim Kolima, te je uloženo oko 30 miliona u vodosnabdijevanje.

„Radimo još jedan rezervoar na Starčevici, koji će olakšati sistem ka Tunjicama, jer će umanjiti pritisak“, istakao je on te dodao da će sve probleme sa vodosnabdijevanjem riješiti trajno.

Kako dodaje, već su uvedene restrikcije prema rezervoaru ka Trnu u utorak od 22 do sedam časova, a biće nastavljene.

„U Banjici je stanje stabilno, dok u Vujanovcu i Sitnicama imamo kapacitet od 40 odsto“, istakao je on te dodao da je to dovoljno za plato Manjače.

„Inspekcija će dati sve od sebe, ali i mještani treba da povedu računa o potrošnji vode“, rekao je, istakavši da svi treba da imaju vodu za tuširanje, a ne da se pune bazeni.

NAJNOVIJE VIJESTI:
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here