28.7 C
Banja Luka

Stevandić, Nešić i Dodik: Preći ćemo provaliju sa narodom na čelu!

“Vođen naporima da nas spase od propasti, predsjednik Dodik se sa nama i ostalim narodom našao pred političkom provalijom u koju ne smijemo upasti, već je moramo preći! Imamo sreće da naš vođa nije slijep, naprotiv: on je uvijek znao kuda ide i gdje nas vodi, jer je gledao mnogo dalje od svih nas!

Međutim, nečastive sile su umiješale svoje prste i odgurnule i njega i nas pred samu provaliju, ali ništa tu nije tako strašno kao što nekome možda izgleda: ni takva prepreka za prave junake ne može i neće biti nepremostiva!

Mi nemamo krila da preletimo provaliju, a nemamo ni vremena da postavljamo neki pontonski most da bismo prešli s one strane provalije, već se moramo uzdati u se i u svoje kljuse, pa ćemo se tako i spasiti: sa narodom na čelu, mi ćemo sa predsjednikom Dodikom i liderima naše koalicije preći tu provaliju!!”, poručio je predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske(RS) Nenad Stevandić, gostujući na Javnom TV servisu sa predsjednikom RS Miloradom Dodikom i ministrom bezbjednosti BiH i liderom DNS-a Nenadom Nešićem,

“Kao stručnjak za bezbjednost, kažem vam da nećemo nikuda srljati, nego ćemo, praktično, proći kroz srce same provalije! Biću slikovit i precizan: prvo moramo polako da se spuštamo niz najbezopasniju strminu do samog dna provalije, pa da se onda sa dna lagano uspinjemo uz najblažu strminu sa suprotne strane i tako ujedinjeni pređemo provaliju!

Narodu neće biti lako, ali sa nama mu neće biti ni mnogo teško: ja to dobro znam jer sam se sa predsjednikom često spuštao u mračno podzemlje, gdje smo ulazili u junačke obračune sa raznim mafijaškim alama i vranama, ali smo iz  svakog tog obračuna izlazili na svjetlo dana još življi i zdraviji i duhovno jači: e, tako će nas i sad sunce obasjati!

Predsjednik Dodik je lično osmislio ovo forsiranje prelaska provalije, ali da ne bi’ rizikovali da ga na tom opasnom putu zauvijek politički izgubimo, prvo ćemo poslati izvidnicu, a zatim prethodnicu koja će obezbijediti da ovaj naš put pređemo što bezbolnije, u što većem broju. Dragi narode, na tom putu možda će neki od vas i nas politički poginuti, ali je važno da predsjednik Dodik stigne zdrav i čitav i većina naših snaga, kako bi’ nastavili dalje u pravcu koji odredi naš svevideći vizionar!”, objasnio je Nešić.

„Da nas strani i domaći neprijatelji nisu dogurali do ove provalije, ja bi’ podigao ustanak za spas naše slobode, samo da sam malo mlađi, a da mi je pamet ova! Pameti sam nakupio kol’ko neki ne bi sakupili za tri života, ali me godine stigoše tako da, pošteno govoreći, ne bi’ mogao fizički da izguram cijeli ustanak, pa koji moj onda da ga dižem?

A i takav ustanak bi mogao da bude mnogo pogibeljan za narod, pa sam se odlučio za lakšu varijantu: da mi polako pređemo preko ove provalije na čelu sa narodom! Neće ni to biti lako, ali kad su naši preci prije više od sto godina mogli preći preko albanskih gudura, ovaj naš prelazak preko naše provalije – nije ništa!

Sve ćeš to ti sa mnom mnogo lakše pregurati, moj dragi narode, jer ja ću iza tebe nepokolebljivo stajati i guraću te naprijed i bodriti, ako se uplašiš da ćeš posustati! Meni je narod uvijek bio na prvom mjestu, ja sam narod stalno pratio u stopu, pa će tako biti i u našem narednom narodnom poduhvatu: biće to još jedna ozbiljna avantura, ali mnogo više uzbudljiva nego opasna.

Naravno da to neće biti put posut ružama, već više trnovit, ali što se kaže: preko trnja se stiže do zvijezda! Sve ću ja vama to fino objasniti čim prođu predstojeći praznici, a sad se lijepo odmarajte, kako bi’ nakupili dovoljno fizičke i mentalne snage za put našeg spasa. Živjeli!“, poručio je Dodik.

Tekst je satiričnog sadržaja

Autor: Slobodan Durmanović Foto: Fena

NAJNOVIJE VIJESTI:
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here