Naslovna Politika Stevandić nezadovoljan: Analiziraćemo odnose u koaliciji! Djelimično zadovoljni posljednjim potezima Vlade RS

Stevandić nezadovoljan: Analiziraćemo odnose u koaliciji! Djelimično zadovoljni posljednjim potezima Vlade RS

0
NENAD STEVANDIĆ

Ujedinjena Srpska (US) formiraće radnu grupu koja će analizirati odluke i odnose u vladajućoj koaliciji u Srpskoj, čiji je ova stranka član, rečeno je nakon današnje sjednice Predsjedništva US.

Lider Ujedinjene Srpske, Nenad Stevandić, rekao je da će na tom planu sve biti usaglašavano sa koalicionim partnerima, prevashodno SNSD-om.

On je naveo da treba napraviti analizu sa akcentom na poštovanje dogovora, dodajući da su imenovanja u vezi sa funkcionerima Ujedinjene Srpske u pojedinim slučajevima kasnila.

Stevandić je rekao novinarima u Banjaluci da će Ujedinjena Srpska u vezi sa povećanjem plata u Republici tražiti podršku koalicije na planu uvođenja mjera koje će popraviti situaciju po resorima.

On kaže da su djelimično zadovoljni posljednjim potezima Vlade, uz napomenu da je, ipak, najbolje da neoporezivi dio plate bude 1.000 KM.

Kada je riječ o zahtjevima medicinskih radnika, Stevandić kaže da su se odlučili da ponude izmjene zakonskih rješenja prema kojima će topli obrok biti neoporezivi dio dohotka.

„Ne slažemo se da neko, kao što to rade kolege iz opozicije, treba huškati zdravstvene radnike protiv Vlade bez da napravi analizu“, kaže Stevandić.

On ističe da je stav Ujedinjene Srpske da se izmjenama Izbornog zakona BiH „ne može ići ispod žita“, pa da se prenese još neka nadležnost Srpske na nivo BiH ili da „neko unaprijed favorizuje neke političke subjekte, pogotovo iz Federacije BiH ili bliskih međunarodnoj zajednici“.

Stevandić navodi da je u toku izrada ključnih dokumenata Ujedinjene Srpske u vezi sa funkcionisanjem Republike i kada je riječ o demografskoj politici i državnoj organizaciji.

On je rekao da na planu rada stranke i infrastrukture po izbornim jedinicama postoji veliko zadovoljstvo dolaskom novih ljudi, odbornika i članova.

Na sjednici Prdsjedištva Ujedinjene Srpske bilo je riječi o aktuelnoj političkoj situaciji i pripremama za održavanje Glavnog odbora i Skupštine stranke.

Konferenciji za novinare su prisustvovali zamjenici predsjednika Ujedinjene Srpske Siniša Vidović i Slavko Dunjić, te potpredsjednik stranke Kostadin Vasić.

 

NEBOJŠA VUKANOVIĆ: „Dodik je veliki manipulator i izdajnik, dok Amerikanci naviru, SKLONIO SE U MIŠIJU RUPU; Imam dokaze i svjedoka o kriminalu Tamindžije”

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube