Naslovna Najnovije Stiglo 500 miliona KM pomoći, niko ne zna gdje je to!

Stiglo 500 miliona KM pomoći, niko ne zna gdje je to!

0

Bosna i Hercegovina je prema brojnim ekonomskim pokazateljima među najgorim zemljama na svijetu. Vlasti Republike Srpske i BiH ne govore građanima istinu. Svi krediti koji su ušli od početka pandemije u zemlju otišli su u javnu potrošnju, istakli su učesnici emisije “Izazovi” BN televizije.

Gotovo pola punoljetnih građana BiH smatra kako je ekonomija u zemlji u protekle četiri godine nazadovala, a više od dvije trećine njih ekonomsko stanje ocjenjuje lošim. Ukupno lošoj situaciji, doprinjela je pandemija virusa korona, koju su političari iskoristili, tako da su različite  afere pratile nabavku repiratora i medicinske opreme za  šta se jednoga dana mora pokrenuti pitanje odgovornosti.

„Proglašeni smo zemljom hibridnog režima, koja se nalazi iza Zambije, Ugande, Sijera Leonea“, rekao je ekonomista Draško Aćimović.

Ekonomski analitičar Aleksa Milojević tvrdi da smo potrošačko društvo koje ima lažiranu statistiku i kome  se sprema inflacija.

„Nisam pobornik potrošačkog društva BiH ima vrlo nejaku ekonomiju, koja je djelimično interesantna jakim ekonomijama“, kaže Saša Aćić, direktor Unije udruženja poslodavaca Republike Srpske.

Istovremeno, afere tresu BiH, zaduženja se nižu, a nikome od političara nije palo na pamet da se odrekne ni jednog djela plate u vrijeme kada mnogi ostaju bez posla, dok cijene rastu.

Aćimović navodi i 15 plaćenih dodataka koje su javnosti manje ili više nepoznate.

500 miliona pomoći je ušlo u BiH, a niko ne zna gdje je otišlo. Javna potrošnja je ogromna i to se mora  smanjiti do mjere koju ova ekonomija može izdržati, inače će doći do još većeg odliva stanovništva, zaključili su učesnici emisije „Izazovi“ BN TV.

BN TV

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube