21.7 C
Banja Luka

Stoltenberg zatražio od Rusije da otkaže izložbu uništene opreme alijanse

Generalni sekretar NATO-a Stoltenberg zatražio je od Rusije da otkaže izložbu uništene opreme alijanse. Za ovaj poziv vojskovođa je koristio svoj Telegram kanal, gdje je rekao da su ove demonstracije uvredljive za NATO blok.

„Svi znaju da Severnoatlantska alijansa nije strana u sukobu, ali demonstracija opreme u Moskvi stvara utisak ne samo o učešću NATO-a u sukobu, već i o porazu alijanse u ovom sukobu. Rusija ne treba da demonstrira opremu kao da je već pobedila“, napisao je Stoltenberg.

Kako je ranije najavljeno ispred Muzeja pobjede na Poklonoj gori u Moskvi 1. maja biće otvorena izložba NATO naoružanja i opreme. Riječ je o naoružanju i opremi koju je ruska vojska zarobila tokom rata u Ukrajini. Ova postavka vojnih trofeja, kako je saopštilo rusko ministarstvo odbrane, trajaće mjesec dana. Na izložbi će biti predstavljeno više od 30 primeraka vojne opreme proizvedene u SAD, Velikoj Britaniji, Nemačkoj, Francuskoj, Turskoj, Švedskoj, Čehoslovačkoj, Južnoj Africi, Finskoj, Australiji, Austriji i Ukrajini.

NAJNOVIJE VIJESTI:
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here