Naslovna Izdvajamo STRAŠENE SCENE! U Čeliću proglašeno stanje prirodne nesreće (VIDEO)

STRAŠENE SCENE! U Čeliću proglašeno stanje prirodne nesreće (VIDEO)

0

​Opštinu Čelić su juče pogodile velike poplave, a ugroženim građanima na raspolaganje su se stavile i sve službe, među kojima je i policija.

Na društvenim mrežama je objavljen video snimak na kojem se vidi kako policajci iz automobila izvlače muškarca.

Naime, policajci u uniformama su prišli vozilu i izvukli muškarca starije životne dobi s invaliditetom, a kojeg su zatim smjestili u zatvorenu prostoriju.

Obilne kiše su na području Čelića juče kasno poslijepodnevne dovele do izlijevanja rijeke Šibošnice, te svih lokalnih vodotokova.

Zbog novonastale situacije sinoć je održana vanredna sjednica Operativnog štaba civilne zaštite za vrijeme koje je donesena odluka o proglašenju stanja prirodne nesreće na području opšine, prenijeli su federalni mediji.

Štab je takođe izdao naredbu komunalnoj i građevinskoj službi za sprovođenje zaštite i spašavanja ljudi i materijalnih dobara.

Načelnik opštine Čelić Admir Hrustanović rekao je da je, prema prvim procjenama, poplavljeno najmanje 200 stambenih i drugih objekata na području ove lokalne zajednice.

„Oboreno je i nekoliko poljoprivrednih objekata, a voda je nosila i automobile. Odmah smo angažovali nekoliko firmi s mehanizacijom, uz komunalno preduzeće, kako bi se očistili prilazi i mostovi“, rekao je opštinski

Iz opšine su građane obavijestili da u narednim satima budu maksimalno oprezni i rade na zaštiti života i materijalnih dobara, jer prema prognozama i dalje se očekuju padavine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube

BONUS VIDEO: