Naslovna Najnovije Sudsko ročište završeno, odbrana očekuje oslobađanje

Sudsko ročište završeno, odbrana očekuje oslobađanje

U banjalučkom Okružnom sudu završeno ročište oko 22 sata. Advokati osumnjičenih očekuju oslobađajuću presudu. Čeka se sudska odluka za Branislava Zeljkovića, direktora Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske i ostaloj trojici, koji su uhapšeni u policijskoj akciji prije dva dana.

I dok odbrana očekuje oslobađajuću presudu za svoje klijente, sudska odluka će biti saopštena sutra, javlja naš reporter sa lica mjesta.

Republičko javno tužilaštvo zatražilo je danas određivanje pritvora Branislavu Zeljkoviću, direktoru Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske, te ostaloj trojici osumnjičenih za zloupotrebe prilikom nabavki koje je Institut provodio u vrijeme pandemije kovid 19.

Pored Zeljkovića, uhapšeni su vlasnik turističke agencije „Travel 4 Fun“ Saša Marković, direktor firme „Promeding“ Dragan Dubravac i direktor „Procontrola“ Slavko Bojić.

Uhapšeni se sumnjiče da su na taj našin, pribavili firmama „Procontrol“ i „Travel 4 Fun“ znatnu imovinsku korist u postupcima javnih nabavki koje je provodio Institut.

(BN)