Naslovna Izdvajamo Sumnjiva smrt u zatvoru u Republici Srpskoj! VELJA NEVOLJA MU POSLAO PORUKU:...

Sumnjiva smrt u zatvoru u Republici Srpskoj! VELJA NEVOLJA MU POSLAO PORUKU: Obesi se! Pornađen obješen u KPZ FOČA

0

Saša Vidović, pucač škaljarskog klana, glavom je platio svoju navodnu umešanost u likvidaciju Aleksandra Stankokvića, zvanog Sale Mutavi 2016. godine. Priču da je Vidović umešan u likvidaciju njegovog prijatelja, čuo je i Veljko Belivuk i to mu je bilo dovoljno.

Po mišljenju policajaca koji vode istragu protiv pripadnika klana Belivuk-Miljković, ova kriminalna grupa je smislila plan kako da se osveti Vidoviću, koji je u tom trenutku bio van njihovog domašaja, u zatvoru u Republici Srpskoj.

Vidović se, prema zvaničnoj verziji, obesio o kvaku 12. oktobra prošle godine u svojoj ćeliji u zatvoru u Foči. Nađen je u klečećem položaju i, prema svemu sudeći, pretnjama je nateran na to.Dekodiranjem telefonske skaj aplikacije, koju su Belivukovi kriminalci koristili za komunikaciju, otkriveno je i da je ova banda pokušavala da organizuje Vidovićevo ubistvo. Paralelno s tim slali su mu pretnje, “nudili” mu da sam presudi sebi ako želi da sačuva živote najmilijih, piše Srpski telegraf.

Pročitajte još:

-Iz nekoliko telefonskih razgovora jasno je da su Vidoviću, na ovaj ili onaj način, odbrojani dani. Tako jedan od Belivukovih kriminalaca kaže: “Stigla mu je poruka… Poslali smo mu tri adrese i imena komšija… Sada sve zna, Bosna nije daleko…” Na pitanje “da li će mentol da shvati da ćemo da ih rešimo”, onaj prvi glas odgovara: “Zna, zna, poruku mu je potvrdio i… koji tamo leži u istom paviljonu…” I iz zatvora u Foči naša policija je dobila indirektnu potvrdu da se Vidović odjednom promenio i zatvorio, da se nešto dešava s njim – navodi izvor Srpskog telegrafa iz istrage i dodaje da su ga iz Beograda podsetili da mu je rok da svoj problem “reši” pre četvrte godišnjice ubistva Saleta Mutavog. On je to učinio dan ranije, na svoju krsnu slavu -navodi sagovornik.

Vidović je 2019. osuđen na 18 godina zbog ubistva Miroslava Lazarevića u Istočnom Sarajevu 2016. jer za zločin u Beogradu očigledno nije bilo dovoljno dokaza. Međutim, Belivuk je bio uveren da je baš on bio direktni izvršilac ubistva Stankovića, koga je Velja nasledio na čelu klana i južne tribine Partizanovog stadiona. Uprava zatvora je bila svesna da je Vidović u životnoj opasnosti, ali je Belivuk preko svojih ljudi ipak uspeo da ostvari pretnje – kaže izvor.

Inače, Vidović je iz bezbednosnih razloga bio smešten u ozloglašeni paviljon C. Tokom jedne posete požalio se majci da neće preživeti ako ga ne izbave iz tog paviljona.

-Vidovićeva porodica molila je upravu Kazneno-popravnog zavoda Foča da ga stavi u krug s ostalim zatvorenicima, ali uzalud. Kada god bi ga neko od porodice posetio, on bi govorio da ne može više da izdrži i naglasio da se nad njim iživljavaju – ističe sagovornik.

(24SEDAM)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube

BONUS VIDEO: