34.7 C
Banja Luka

Svaki drugi kontrolisani vozač bio pijan, za tri dana isključeno 946

Za tri dana sankcionisano je 946 pijanih vozača od kontrolisanih 1.886 na području Republike Srpske, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova RS.

“Zbog utvrđene nedozvoljene koncentracije alkohola u organizmu sankcionisano je 946 vozača, i to:

– 508 ili 53,7 odsto vozača sankcionisano je zbog utvrđene koncentracije alkohola u organizmu od 0,31 do 0,80 g/kg.

– 286 ili 30,2 odsto vozača zbog koncentracije alkohola od 0,81 do 1,50 g/kg,

– 109 ili 11,5 odsto vozača je zadržano lišenjem slobode u službenim prostorijama do istrežnjenja ili oporavka – 99 vozača zbog koncentracije alkohola preko 1,5 g/kg i 10 vozača zbog odbijanja da se podvrgnu ispitivanju na prisustvo alkohola u organizmu) i

– 43 ‘mlada vozača’, odnosno vozača mlađa od 21 godine starosti ili sa manje od tri godine vozačkog iskustva”, navodi se u saopštenju.

Kod 44 vozača posumnjano je da upravljaju vozilom drogirani.

“Policijski službenici su kod 44 vozača posumnjali da upravljaju pod dejstvom opojnih droga ili psihoaktivnih lijekova i tom prilikom je 30 ili 68,2 vozača sankcionisano (dva vozača su bila pozitivna, a 28 vozača je odbila da se podvrgne ispitivanju). Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske apeluje na sve učesnike u saobraćaju da se odgovorno ponašaju, da ne konzumiraju alkohol, opojne druge ili psihoaktivne lijekove”, navodi se u saopštenju.

Kontrole su izvršene u okviru akcije “Kontrola vozača pod dejstvom alkohola, opojnih droga ili psihoaktivnih lijekova” od 22. do 24. oktobra.

Iz MUP-a Srpske apeluju na sve vozače da se odgovorno ponašaju.

 

Nezavisne

NAJNOVIJE VIJESTI:
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here