Naslovna Najnovije SVET U ŠOKU: Evo šta je šeik Muhamed Bin Zajed rekao Putinu!...

SVET U ŠOKU: Evo šta je šeik Muhamed Bin Zajed rekao Putinu! (VIDEO)

0

Predsednik Ujedinjenih Arapskih Emirata, Muhamed Bin Zajed, očigledno da je poprilično „šokirao“ svetsku javnost otvorenošću po pitanju stupanja u blok BRIKS, jer je snimak njegovog razgovora sa ruskim liderom, Vladimirom Putinom, postao viralan.

Naime, prilikom susreta u Sankt Peterburgu, šeik Bin Zajed se obraćao Putinu i objašnjavao kako su “bez obzira na pritisak i ucene Zapada ipak odlučili da stupe u BRIKS”.

“Predsedniče mi primamo mnoge pretnje, posebno uzevši u obzir trenutnu situaciju sa Rusijom, ali mi smo odlučili da uđemo u BRIKS, bez obzira na uslove koje predočava Zapad.”, kaže predsednik Ujedinjenih Arapskih Emirata ruskom lideru.

Ovo je veliki udarac za “kolektivni zapad”, jer pokazuje da kod nezavisnih zemalja više ne postoji nikakav strah od Amerike i njenih saveznika. Skoro 30 zemalja se prijavilo za ulazak u BRIKS i ovaj savez preuzima dominantnu ulogu u geopolitičkim kretanjima.

Negativan stav naspram hegemonije i unipolarnog sveta koji želi da održi Vašington, postaje mejnstrim narativ u svetskoj politici, jer najveći broj zemalja želi promene u svetu i eliminisanje principa “sile i prava jačeg”.

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Zapratite nas i na Youtube