Naslovna Izdvajamo Svetosavska čestitka episkopa Joanikija: Sveti Sava da blagoslovi svu našu djecu i...

Svetosavska čestitka episkopa Joanikija: Sveti Sava da blagoslovi svu našu djecu i škole kao zaštitnik srpske prosvjete (VIDEO)

0

Njegovo Preosveštentvo Episkop budimljansko-nikšićki i administrator Mitropolije crnogorsko-primorske G. Joanikije uputio je čestitku sveštenstvu, monaštvu, vjernom narodu Mitropolije crnogorsko-primorske i Eparhije budimljansko-nikšićke, i svim ljudima dobre, povodom proslavljanja velikog praznika Svetog Oca našeg Save, prvog Arhiepiskopa i prosvetitelja srpskog.

„Ovaj divni praznik ove godine dočekujemo u drugačijim okolnostima zbog epidemije ali ćemo ga obilježiti i proslaviti skromno, po naših hramovima prigodnim programima manjeg obima“, kazao je vladika Joanikije.
Vladika je poželio da Sveti Sava blagoslovi svu našu djecu i naše škole kao zaštitnik srpske prosvjete.

„Da blagoslovi učitelje, nastavnike, profesore i sve one koji se uče i koji uče. Da daruje isceljenje mnogim bolesnicima koji boluju u bolnicama i svojim domovima. Današnje ljekare koji se trude oko bolesnika“, rekao je vladika.

On je istakao da je Sveti Sava nadišao vrijeme još za života.

„Spojio se sa božanskom vječnošću, sjedinio se sa Hristom što znači da je on prisutan u svakom vremenu. On se sjedinio sa nama, ušao u dušu naroda i ukrasio je svim božanskim ljepotama“, naveo je vladika Joanikije.

Izvor:IN4S