Naslovna Izdvajamo Svi zajedno treba da se borimo za bolje društvo

Svi zajedno treba da se borimo za bolje društvo

„Naši građani zaslužuju bolje društvo i zato svi zajedno trebamo da se borimo za taj cilj“, naveo je Radović.

Naši građani zaslužuju bolje društvo i došlo je vrijeme da se režimu koji pljačka Srpsku i  pokušava uvesti medijski mrak odlučno kaže dosta je masovnim izlaskom na veliki narodni protest sutra u Banjaluci.

Poručili ovo su predstavnici banjalučkih gradskih organizacija SDS, PDP, DNS, SPS i pokreta „Banjaluka zove“  danas na Trgu Кrajine, gdje je organizovana podjela  letke sa pozivima na protest koji će u subotu biti održan u Banjaluci.

“Pozivamo sve ljude da dođu na Trg Кrajine i da svi zajedno kažemo stop medijskom mraku, aferama  i svemu onim negativnim pojavama koje se dešavaju“, poručio je Milan Radović, povjerenik za Gradsku organizaciju SDS Banjaluka.

On je rekao da je interesovanje građana za ovaj protest velik i izrazio uvjerenje da će podrška građana biti odličana.

„Naši građani zaslužuju bolje društvo i zato svi zajedno trebamo da se borimo za taj cilj“, naveo je Radović.

Draško Stanivuković, gradonačelnik Banjaluke i predsjednik Gradskog odbora PDP, je rekao da će  zahtjevi na protestu biti hirurški precizni sa jasno izdefinisanim rokovima.

„Mi smo svjesni da naredna godina nema ni reprizu ni popravni .Naredne godine moramo crvenu bandu da pošaljemo u prošlost i popravno kaznene domove. Što nas više bude naši zahtevi će imati veću snagu i poruku. Ovo je njihovih poslednjih 365 dana koje će provesti na vlasti i zato godinu dana  pred održavanje opštih izbora pravimo ove proteste “, poručio je Stanivuković.

Goran Selak, predsjednik SPS,  je  rekao da su mirni protesti zagarantovano pravo svakog građanina Republike Srpske i pozivao sve dobre, vrijedne i čestite ljude da sutra dođu na Trg Кrajine.

„Pozivam ih da promovišemo slobodarski duh naroda u Banjaluci i Republici Srpskoj. Pored toga građane pozivam i da ne nasjedaju na spinove koji se emituju na pojedinim medijima i društvenim mrežama“, poručio je Selak.

Sekretar gradskog odbora DNS Srđan Dakić je istakao da je sloboda medija jedna od temeljnih osnova u demokratskom društvu.

„Mi kao takvo demokratsko društvo nećemo dozvoliti da narod ostane bez informacija. Zato smo danas ovde i sutra dolazimo na proteste svi zajedno sa jasnom porukom da je dosta“, kazao je Dakić.

Saša Lazić, odbornik pokreta „Banjaluka zove“, kaže da narod ima snažnu potrebu da izađe na protest koja je jača nego ikada do sada.

„ Sutra očekujemo jedan veliki skup koji će rezultirati ispunjavanjem zahtjeva koji budu izneseni“, rekao je Lazić.