Naslovna Politika Svima je jasno, ovo je za Srpsku katastrofalno!

Svima je jasno, ovo je za Srpsku katastrofalno!

„Možete da snimite koliko hoćete videa, kako je to dobro za Republiku Srpsku, svakome je jasno da je to katastrofalno. Da 2026. dođe 600 miliona KM samo po tom osnovu da vratimo, da kamatna stopa bude 4,75%, to je katastrofa“, istakla je Trivićeva tokom skupštinskog obraćanja.

„Vi ste razvlastitli Narodnu skupštinu i sve prenijeli na Vladu Republike Srpske, a po Ustavu Narodna skupština odlučuje o zaduženjima i zajmovima“, kazala je Jelena Trivić poslanik PDP u Narodnoj skupštini Republike Srpske.

Ona dodaje da nije zaduženje samo 600 miliona KM, koliko je prikazano, tu su, tvrdi ona, i kamate i način otplate i ostalo, a o tome nije raspravljala Narodna skupština.

„Možete da snimite koliko hoćete videa, kako je to dobro za Republiku Srpsku, svakome je jasno da je to katastrofalno. Da 2026. dođe 600 miliona KM samo po tom osnovu da vratimo, da kamatna stopa bude 4,75%, to je katastrofa“, istakla je Trivićeva tokom skupštinskog obraćanja i dodala:

„Gdje može kamatna stopa od skoro 5% biti normalna, kako da ne sumnjamo da neko u tome ne vidi sebe, sve je bilo zatvoreno za javnost.“

Ono što je katastrofalno, ističe Trivić, je izjava u kojoj kažete „Ko će to vraćati, možda ćemo mi, možda nećemo“, to je za svaku osudu.

Ministar finansija Republike Srpske Zora Vidović izjavila je tokom skupštinske rasprave da se Republika Srpska na Londonskoj berzi zadužila u skladu sa odlukom Narodne skupštine Republike Srpske koja je donesena u decembru prošle godine.

(BN)