Naslovna Najnovije Tadić za ATV objasnio šta slijedi nakon potvrđivanja optužice protiv Dodika i...

Tadić za ATV objasnio šta slijedi nakon potvrđivanja optužice protiv Dodika i Lukića

0

Pravnik Ognjen Tadić pojasnio je za ATV koji su sljedeći koraci nakon što je Sud BiH potvrdio optužnicu protiv predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika i vršioca dužnosti direktora Službenog glasnika Srpske Miloša Lukića.

„Optužnica u ovom trenutku znači da su predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik i v.d. direktor Službenog glasnika Srpske Miloš Lukić u statusu optuženih. Oni će optužnicu dobiti u određenom periodu – Zakon kaže odmah bez odlaganja. Nakon toga oni imaju pravo na prigovore“, pojasnio je Tadić.

Tadić je naglasio da potvrđivanje optužnice ne znači da je ova faza postupka završena.

„Ukoliko budu usvojeni prigovori optužnica može da padne. Ako optužnica padne djelimičnom ili u potpunosti onda tužilac mora potpuno nove dokaze da izmišlja da bi nastavio sa čitavom ovom farsom“, rekao je Tadić.

Tadić je naglasio da svi koji govore o ovoj temi moraju da budu oprezni.

„Svi mi koji učestvujemo u ovom javnom dijalogu moramo da budemo oprezni da daljim zloupotrebama i uticajima na Sud i Tužilaštvo BiH ne pogoršamo položaj ne samo predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika i v.d. direktora Službenog glasnika Srpske Miloša Lukića nego i Republike Srpske u cjelini. S obzirom na to da se iza svega ovoga nalazi politički proces koji je u fokusu sve ovo vrijeme a tiče se nasilnog pokušaja instaliranja Kristijana Šmita na poziciju visokog predstavnika iako za to nema nužne odluke Savjeta bezbjednosti Ujedinjenih nacija kasnije i raspolaganje imovinom koja bi završila u ko zna čijim rukama“, dodao je Tadić.

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Zapratite nas i na Youtube