25.7 C
Banja Luka

“To je propagandni pamflet” Dodik smatra da Šmitov izvještaj o BiH neće biti usvojen u Savjetu bezbjednosti UN

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas da u Savjetu bezbjednosti UN neće biti usvojen izvještaj Kristijana Šmita o situaciji u BiH i ocijenio da je riječ o “propagandnom pamfletu koji je napisan u korist muslimana, a vrvi od izmišljotina, podmetanja krivice i nedorečenosti”.

Šmit je postao sluga bošnjačkog nacionalizma koji vri od mrženje prema drugima. BiH nema visokog predstavnika i on više nije ni u pokušaju. Ono što je napisao u izvještaju ga aposlutno disfkalifikuje u bilo kakvom razgovoru, pa taman ga sutra u Savjetu bezbjednosti UN i imenovali za visokog predstavnika – rekao je Dodik novinarima u Banjaluci.

On tvrdi da su izvještaj pisali muslimani koji rade u Šmitovoj kancelariji, te dodaje da Šmit ništa ne može uraditi, niti bilo koga smijeniti.

Kada je riječ o Metjuu Palmeru, izaslaniku SAD, Dodik je rekao da su Bošnjaci puzali pred njim, ali je postao neomiljen čim je rekao nešto što se njima ne sviđa.

– Svjedok sam da je Bakir Izetbegović, lider SDA tražio sastanak sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem. Kada je Vučić rekao u redu, onda je Izetbegović rekao – neću. Tako nešto mi je rekao i predsjednik Hrvatske Zoran Milanović i o čemu onda da pričamo?”, pita Dodik.

On je ocijenio da se Bošnjaci i Hrvati u BiH nikako ne mogu dogovoriti, bez obzira na prisustvo stranaca.

(Srna)

NAJNOVIJE VIJESTI:
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here