Naslovna Najnovije „To sam jasno stavio do znanja Dodiku“ Varhelji očekuje povratak Srba u...

„To sam jasno stavio do znanja Dodiku“ Varhelji očekuje povratak Srba u institucije BiH

0

Evropski komesar za proširenje Oliver Varhelji odbacio je navode pojedinih medija u BiH da je sa srpskim članom Predsjedništva BiH dogovarao održavanje posebne sjednice Narodne skupštine Republike Srpske o vraćanju određenih nadležnosti i poručio da se predstavnici institucija Srpske vrate u državne institucije.

On je poručio da je njegov stav o BiH jasan i dosljedan i da su lažni navodi da je posebnu sjednicu NSRS dogovarao sa Dodikom.

– Naše očekivanje je da se bosanski Srbi vrate u institucije. Ni Bosna i Hercegovina, pa čak ni Republika Srpska nemaju interesa za segregaciju, što onemogućava rad institucija. To sam takođe jasno stavio do znanja predsjedniku Miloradu Dodiku – rekao je Varhelji u intervjuu za mađarski “Mađar Nemcet”.

Evropski komesar je ocijenio da je BiH u teškoj krizi, ali da ona, kako kaže, nije nastala pod uticajem spoljnog faktora.

Varhelji je saopštio danas da je značajan poziv koji je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić uputio predstavnicima Republike Srpske da se vrate u državne institucije i obezbijede njihovo funkcionisanje.

 

– To je u skladu sa pozicijom EU i to mora da se dogodi što prije, u najboljem interesu BiH i njenih građana. To je takođe od ključnog značaja za perspektivu BiH u EU – napisao je on na Tviteru.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube

BONUS VIDEO: