Naslovna Najnovije Topić očekuje od Stanivukovića novi prijedlog budžeta: Imali smo danas pruženu ruku...

Topić očekuje od Stanivukovića novi prijedlog budžeta: Imali smo danas pruženu ruku pomirenja

0
Šef Kluba odbornika SNSD-a u gradskoj skupštini Dragoslav Topić rekao je da očekuje od gradonačelnika Draška Stanivukovića da u narednih sedam dana da novi prijedlog budžeta.

 

Skupština grada Banjaluka nije večeras usvojila Prijedlog budžeta za ovu godinu, jer nije imao potrebnu većinu glasova odbornika.

“Danas smo imali konstruktivnih rasprava i nadamo se da će one biti uvažene u novom prijedlogu. Pokušali smo djelovati amandmanski, ali nismo dobili ni mišljenje, tako da o njima danas nismo ni raspravljali”, rekao je Topić novinarima.

On je naveo da se kriza nastavlja na nivou odnosa između gradonačelnika i skupštinske većine.

“Imali smo danas i pruženu ruku pomirenja, te se nadam da će tako biti i u narednom periodu. Kasno smo sjeli da zajednički raspravljamo o budžetu, ovo je prvi put bilo danas da gradonačelnik pokušava sa nama tražiti zajednička rješenja za funkcionisanje grada”, rekao je Topić.

On je izrazio nadu da će u narednih sedam dana Stanivuković predložiti novi budžet i dodao da ako se to ne desi, Skupština ima zakonsku i poslovničku mogućnost da predloži novi budžet.

“Pogodila nas je i izjava gradonačelnika da u slučaju prihvatanja naših amandmana on ih neće realizovati, jer niko sa zdravim razumom ne bi prihvatio budžet uz takvu konstataciju”, rekao je Topić i istakao da će grad nastaviti normalno da funkcioniše.

Prema njegovim riječima, Skupština grada nastavlja zasjedanje u ponedjeljak, 5. aprila, o ostalim tačkama na dnevnom redu.

Podsjetimo, Stanivuković je rekao da Banjaluka od sutra nema budžet, te da će o tome obavijestiti firme koje održavaju grad, kao i sve druge korisnike gradskog budžeta.

“Neko se očigledno igra igru koja skupo košta, a žrtva svega su građani”, rekao je Stanivuković.

Budžet grada za ovu godinu bio je predložen u iznosu od 149.770.000 KM.

 

(Bl Portal)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube

BONUS VIDEO: