Naslovna Svijet Tovar vrijedan 105 miliona evra pao u Roterdamu: Ispituju se veze sa...

Tovar vrijedan 105 miliona evra pao u Roterdamu: Ispituju se veze sa balkanskom mafijom!

U luci Roterdam pala je još jedna velika pošiljka kokaina za koju istražni organi tog grada provjeravaju da li ima veze i sa balkanskom mafijom. Naime, juče je zaplijenjeno još 1.4 tone kokaina koji je bio sakriven u tovaru kakaa. Ovo je samo jedna u nizu akcija u ovoj luci koja je sprovedena u poslednje vrijeme a u kojoj je pao veći tovar droge.

-U noći sa srijede na četvrtak, carina je u luci Roterdam presrela 1400 kilograma kokaina. Narkotici su bili upakovani u kontejner iz Kolumbije koji je bio napunjen kakaom. Teret je bio upućen jednoj kompaniji u Francuskoj. Tim HARC -a, partnerstvo Carine, FIOD -a, pomorske policije i Javnog tužilaštva u Roterdamu, dodatno istražuje slučaj. Javno tužilaštvo procjenjuje uličnu vrijednost droge na više od 105 miliona evra. To iznosi više od 75.000 evra po kilogramu, oko 2,5 puta veleprodajne cijene za kilogram kokaina. Ulična vrijednost je vrijednost koja se može zaraditi od kokaina u maloprodajnim objektima ako je falsifikovan- navodi portal Krajm sajt.

Podsjećamo, ogromne količine pošiljki kokaina zaplijenjene su u poslednjih mjesec dana u luci u Roterdamu.

Poslednje veće zapljene droge u regionu dogodile su se u luci Drač u Albanija, luci Ploče u Hrvatskoj, kao i u Crnoj Gori.