Naslovna Svijet Tramp bio pozitivan prije debate sa Bajdenom

Tramp bio pozitivan prije debate sa Bajdenom

0

Bivši predsjednik SAD Donald Tramp bio je pozitivan na kovid testu tri dana prije njegove prve predsjedničke debate sa rivalom na izborima Džozefom Bajdenom, navodi se u knjizi tadašnjeg Trampovog šefa osoblja Marka Medousa.

Uknjizi “Šefov šef”, koju je nabavio “Gardijan” prije nego što će biti objavljena 7. decembra, Medous je napisao da je Tramp dobio negativan test vrlo brzo nakon što je bio pozitivan i nastavio je sa redovnim dužnostima, uključujući i debatu sa demokratskim rivalom, preneo je AP.

Tramp je u srijedu nazvao priču lažnom.

AP navodi da, ukoliko se tvrdnja pokaže tačnom, to bi pokazalo da Trampova administracija u Bijeloj kući nije shvatila virus ozbiljno, čak i kada se širio Bijelom kućom i osobljem iz kampanje, a na kraju je poslao Trampa u bolnicu, gdje mu je navodno trebalo da dobija kiseonik i eksperimentalne lijekove.

Bivši predsjednik je rekao da je Medousova priča o tome da je imao kovid prije ili tokom prve debate lažna vijest.

– U stvari, test je otkrio da nisam imao kovid prije debate – kazao je Tramp.

Medous je za Njuzmaks rekao da je tu priču prenijela štampa.

– Pa, predsjednik je u pravu, to je lažna vijest. Ako pročitate knjigu, cijeli kontekst, vidjećete da je radio test i da su druga dva kovid testa pokazala da je bio negativan – kazao je Medous.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube

BONUS VIDEO: