22.7 C
Banja Luka

Tramp tvrdi da je moguće postići mir u Ukrajini za 24 časa, hvalio Putina i Si Đinpinga

U svom prvom pojavljivanju u javnosti otkako je prije nedjelju dana spekulisao da će uskoro biti uhapšen, Donald Tramp je kritikovao višestruke krivične istrage koje su ga mučile otkako je napustio funkciju u januaru 2021.

Okružni tužilac Njujorka pod okriljem i rukovodstvom ‘odeljenja za nepravdu’ u Vašingtonu vodi istragu protiv mene za nešto što nije zločin, nije prekršaj, nije afera“, rekao je on.

Tokom protekle nedelje Tramp je objavljivao sve preteće izjave o „smrti i uništenju“ ako bi bio optužen

ZLOGLASNI GRAD U TEKSASU DOMAĆIN TRAMPOVOG MITINGA

Hiljade pristalica bivšeg predsjednika SAD lutalo je oko šatora sa robom, gdje su kupovali majice sa natpisima „Bog, oružje i Tramp“ i „Tramp je pobijedio“. Zatim su se smjestili na asfaltnu pistu lokalnog aerodroma nekoliko sati prije nego što je trebalo da sleti Trampov privatni avion.

Čekali su na vrućini dok su se pjesme Abe, Frenka Sinatre i Bon Džovija orile na zvučnicima i navijale dok se niz poznatih Trampovih pristalica smjenjivao u zagrijevanju publike.

Uoči mitinga u Vakou, brojni mediji i Trampovi kritičari su se pitali zašto bivši predsjednik održava svoj prvi mega-miting u kampanji 2024. u Vejku, gdje su 30 godina ranije savezne i državne vlasti učestvovale u oružanom sukob sa vjerskim kultom Branch Davidian koji se završio smrću 86 ljudi.

Bio je to incident koji je pomogao pokretanju antivladinog pokreta u SAD, jer su se termini kao što su „nasilnici sa čizmama“ često koristili za opisivanje federalnih službenika zakona.

PUTIN I SI ĐINPING VEOMA PAMETNI LJUDI”.

Tramp je takođe komentartisao susret ruskog predsjednika Vladimira Putina i kineskog lidera Si Đinpinga ove nedjelje u Moskvi, prenosi CNN. Obojicu je opisao kao „veoma pametne ljude“ i rekao da je razgovor njih dvojice o svjetskom poretku u narednih 100 godina „jedna od najtužnijih stvari koje možete zamisliti”.

Dobro se slažem sa Putinom“, rekao je Tramp i dodao da je ruski predsjednik redovno razgovarao o Ukrajini.

Htio je da dobije dio. Sada izgleda da će je vjerovatno dobiti cijelu”.

Na društvenim mrežama se dijeli snimak u kome bivši predsjednik SAD obećava da je moguće postići mir u Ukrajini „u roku od 24 sata”.

NAJNOVIJE VIJESTI:
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here