28.7 C
Banja Luka

Trebinjac preživio ujed 3 stršljena: Spasli ga hrabra supruga i Hitna pomoć

Trebinjac Božo Bukvić (75) ostaće zasigurno u analima ovoga grada upamćen kao medicinski fenomen kojeg su ujela tri stršljena i nakon svega je ostao živ, kako tvrdi, samo zahvaljujući službi hitne medicinske pomoći.

Nemamo riječi kojim bismo opisali brzinu reagovanja i požrtvovanost dr Milijane Zubac i njene ekipe Snježane Krivoglav, Bora Nastića i Slobodana Bajčetića koji su munjevito odreagovali i spasili mi supruga,  kaže Bukvičeva supruga.

Sve se događalo u selu Tuli udaljenom 10 kilometara od Trebinja kada su Boža, koji je inače alergičan i na ujede pčela i osa, ujela čak tri stršljena, što je otrov koji teško savlada i mlad organizam, ali je za 10 minuta vožnje njegove supruge do Bolnice Trebinje bilo dovoljno da ga održi u životu, a medicinska ekipa ga potpuno vrati u život.

– Nisam neki iskusan vozač, pa ni sama ne znam kako sam supruga nakon ujeda sjela u auto i povezla do grada, a kada se na pola puta više nije odazivao, bila sam se baš uplašila i pozvala Hitnu pomoć, ali, u brzini smo se mimoišli, pa sam ja, onako uspaničena, iako smo već bili na ulazu u grad, pozvala nekog mladića na benzinskoj pumpi, čini mi se da se preziva Lončar, i on mi je supruga prevezao do bolnice, gdje nas je čekala medicinska ekipa, budući da smo bili u kontaktu i spasila mi muža –  kaže gospođa Bukvić.

Sve se, dodaje, dešavalo kao na filmovima i do danas je mislila da je to samo filmska traka, ali se zahvaljujući trebinjskim zdravstvenim radnicima uvjerila da je munjevito djelovanje stvarnost i da je samo zahvaljujući njima njen suprug živ, prenose Nezavisne.

– Ja im mogu samo uputiti jedno toplo, ljudsko hvala, i na požrtvovanosti, ali i na ljudskosti sa kojom su primili i spasili moga muža. Ova ekipa je, osim sposobnosti u svojoj struci, dokazala i to da su Trebinjci zaista dobri i čestiti ljudi – kaže na kraju ona.

Latest news
- Advertisement -spot_img
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here