Naslovna Republika Srpska Trivić: „Narod postaje taoc jednog čovjeka“

Trivić: „Narod postaje taoc jednog čovjeka“

-Narod postaje taoc jednog čovjeka koji ne može da istrpi kritike i činjenicu da narod ima pravo da čuje i drugu stranu priče od one koja mu se servira iz zarobljenih institucija i zarobljenog javnog RTV sistema Republike Srpske… Režimi padaju, nijedan nije vječan, a režim udarom na slobodu medija samo otkriva koliki strah i panika vlada u njihovim redovima. Ta panika dokaz je njihovog kraja“, zaključuje Jelena Trivić.

Ovo je na fejsbuk profilu objavila poslanica PDP u NSRS Jelena Trivič.

Ona navodi da već dugo na političkoj sceni jedna politička struktura želi da nametne jednoumlje kao model ponašanja.

„Sada to čine udarom na privatnu televizijsku kuću samo zato što im se ne sviđa uređivačka politika te kuće. Narod postaje taoc jednog čovjeka koji ne može da istrpi kritike i činjenicu da narod ima pravo da čuje i drugu stranu priče od one koja mu se servira iz zarobljenih institucija i zarobljenog javnog RTV sistema Republike Srpske“, naglasila je Triviševa.

Ni meni se lično, kaže ona, ne sviđa uređivačka politika recimo ATV, ali nikada nisam komentarisala njihov rad, ali jesam osudila činjenicu da se bez ikakvog osnova toj medijskoj kući isplaćuju stotine hiljada maraka budžetskog, odnosno narodnog novca.

„Udar na BN televiziju udar je na demokratiju i medijske slobode. Svi dobro znamo ko je na čelu RAК-a, iz kojeg kabineta je došao na mjesto direktora RTRS, a odatle na mjesto direktora RAК-a.“, navela je ona i dodala:

„Živimo u društvu koje ima definitivno odlike režima i u kojem neko ko je u svojoj stranci sve, pokušava na sve načine da to učini i sa Republikom Srpskom.
Ali ako je SNSD stranka u čijem nastavku piše „crtica Milorad Dodik“, Republika Srpska to nije i ne smije da bude“.

Trivićeva se osvrnula i na dešavanja u regionu, u Crnj Gori.

„Pogledajte dešavanja u regionu, u Crnoj Gori i koliko se narod digao protiv kriminalne hobotnice, represije, sile, bahatosti i gaženja ljudskih prava. Pogledajmo i svjedočimo činjenici kako režimi mogu da padaju. Ovaj čin gušenja medijskih sloboda, na potpuno nelegitiman način, biće uvod u kraj jednog režima, koji u nemoći da nametne svoju volju i mišljenje svima, klizeći u jednoumlje, zapravo budi duh ljudi da se protiv jednoumlja bori. Režimi padaju, nijedan nije vječan, a režim udarom na slobodu medija samo otkriva koliki strah i panika vlada u njihovim redovima. Ta panika dokaz je njihovog kraja“, zaključila je Trivićeva.

(BN)